Skykon-krise koster rigmand millioner

Problemerne i vindmølleselskabet Skykon koster nu et gigantisk tab i handelsselskabet PN Steel, der drives og ejes af den diskrete erhvervsmand Per Nissen.

Foto: LUCY NICHOLSON
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skriver dagbladet Børsen.

Selskabet, der i takt med vindmøllebranchens optur havde kurs mod en omsætning på 1 mia. kr. på stålleverancer, må i et frisk regnskab sluge et minus på 31,2 mio. kr. før skat.

Tabet skyldes stort set kun leverancer til Skykon, som PN Steel ikke forventer at få betaling for.

»Jeg har selvfølgelig hensat hele mit tilgodehavende til forventet tab. Jeg kan ikke gøre andet, når jeg har den viden, som jeg har,« siger Per Nissen om Skykons betalingsstandsning, der trådte i kraft i oktober.

Han beskriver Skykon som en af de større kunder i PN Steel, der også har været ramt af en generel nedgang i vindmøllebranchen i det seneste år. I regnskabet, der dækker perioden frem til udgangen af juni, må Per Nissen se sin omsætning blive mere end halveret fra 920 mio. kr. til 401 mio. kr.

PN Steel med hovedsæde i Svendborg optræder udelukkende som mellemmand mellem stålværkerne og vindmølleproducenterne, og firmaet er derfor sårbart både i forhold til stålpriserne og efterspørgslen efter vindmøller.