Her er årets kvindelige bestyrelsesmedlem

Prisen til årets kvindelige bestyrelsesmedlem går i år til Merete Eldrup, som er administrerende direktør for TV 2/Danmark. Hun modtog Women’s Board Award ved en konference hos PFA, hvor bl.a. kronprinsesse Mary var med.

Women's Board Award. Vinderen, TV 2s adm. direktør Merete Eldrup, sammen med Kronprinsesse Mary. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nikolai Linares
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Vinderen af Women’s Board Award får prisen, fordi hun er en kvinde med holdninger, som hun gerne giver udtryk for i det offentlige rum. Hun er ikke bange for at sætte sig selv på spil og gør det professionelt med et glimt i øjet, hedder det i juryens begrundelse.

Merete Eldrup betegnes også som en rollemodel med gennemslagskraft. Hun har en klar holdning til, hvorfor flere kvinder skal gå bestyrelsesvejen. Og hun har gang på gang pointeret, at for meget viden bliver tabt, når kun en brøkdel af Danmarks mange velkvalificerede kvinder er med ved bestyrelsesbordet.

Prisvinderen er uddannet cand. polit. og har gjort karriere i Finansministeriet, Erhvervsministeriet, Energistyrelsen og Politikens Hus, inden hun for syv år siden blev administrerende direktør for TV 2 /Danmark. Desuden har hun bestyrelsesposter i Rambøll Gruppen, Gyldendal og Foreningen Nykredit.

Prisen Women’s Board Award har efter inspiration fra Norge til formål at synliggøre den pulje af kvinder, der er på vej til fremtidige topposter i bestyrelserne. Bag udvælgelsen ligger et omfattende analysearbejde, hvor der er identificeret et antal danske kvinder, der har kompetencer og kvalifikationer til at være bestyrelsesmedlemmer i større virksomheder.

Hovedpartnerne bag prisen er Stanton Chase International, AIG, PFA Pension og Deloitte. Juryen består af syv medlemmer og har professor og bestyrelsesformand i Carlsberg, Flemming Besenbacher, som formand.

Det er anden gang, at prisen uddeles, og det skete igen i år på en konference hos PFA, hvor omkring 200 ledere og erhvervsfolk deltog. Sidste år blev Eva Berneke - nu topchef i KMD - udnævnt til årets kvindelige bestyrelsesmedlem.

Læs i øvrigt et stort interview med Merete Eldrup, som publiceres her på business.dk i weekenden og i Berlingske Business søndag den 1. februar.