Her er ugens bedste Business-gossip

Se ugens op- og nedture.

Lundbecks nye topchef, Kåre Schultz, præsenterer sit første regnskab som direktør i medicinaIkoncernen. Han har tidligere været top-direktør i Novo i mange år og modtog et gyldent håndtryk på omkring 40 mio. kr., da han stoppede i Novo tidligere på året. Pressemøde kl. 10:45.. Medicinalselskabet Lundbeck varsler en omfattende spareplan på tre milliarder kroner med fuld effekt i 2017. 1000 stillinger nedlægges.
Læs mere
Fold sammen

Ugens opture

 

Lundbecks nye topchef, Kåre Schultz, præsenterer sit første regnskab som direktør i medicinaIkoncernen. Han har tidligere været top-direktør i Novo i mange år og modtog et gyldent håndtryk på omkring 40 mio. kr., da han stoppede i Novo tidligere på året. Pressemøde kl. 10:45.. Medicinalselskabet Lundbeck varsler en omfattende spareplan på tre milliarder kroner med fuld effekt i 2017. 1000 stillinger nedlægges. Fold sammen
Læs mere

Kåre går til biddet

Man må sige, at den ny Lundbeck-direktør, Kåre Schultz, har lagt hårdt fra land.

Med meddelelsen om, at Lundbeck skal fyre omkring 1.000 medarbejdere og skal gennem en hård turnaround, har Kåre Schultz vist, at han har sikret sig total frihed fra bestyrelsen til at forvandle et Lundbeck, der i bund og grund er ved sygne hen, fordi man ikke har været i stand til at skabe den næste blockbuster.

Nu skal det ikke i sig selv kaste belønninger af sig, at man vil skille sig af med 1.000 medarbejdere. Men man må sige, at aktionærerne har reageret positivt på beskeden om fyringerne. Aktien drønede mod himlen, og det er i sig selv et rygstød til at fortsætte processen med at forvandle Lundbeck for Kåre Schultz. Det bliver spændende at se, om Kåre Schultz kan andet end at skære. For det er jo nye produkter, som i bund og grund er nødvendige, hvis Lundbeck skal revitaliseres.

 

Koncerndirektør Søren Holm ved pressemøde i forbindelse med, at Nykredit-koncernen offentliggør halvårsrapport, som præsenteres af koncernchef Michael Rasmussen og koncerndirektør Søren Holm tirsdag den 19. august 2014. Fold sammen
Læs mere

Første skridt for Nykredit-boss

Man kan sige, at Nykredit-direktør Michael Rasmussen nu for alvor er ved at træde i karakter som øverste chef. Ikke alene har han fået strukturen i samarbejdet mellem Nykredit-ejede Totalkredit og dens mange lokale og regionale partnere på plads – i sig selv en stor udfordring i Nykredit-sfæren. Men Michael Rasmussen afleverede ydermere et nydeligt regnskab, som viste, at det seneste års sparerunder og omstillinger har ført til en trimmet finansvirksomhed, som har styr på forretningen.

Og så er alt alligevel ikke godt. For Michael Rasmussen, som den gamle bankmand han er, ved garanteret godt, at han har en stor udfordring foran sig. Nemlig at sikre sig en tilstrækkelig stor strøm af nye og spændende kunder – en udfordring, der er svær, når hovedfokus er på de statiske realkreditkunder. Så Rasmussens hovedopgave er at styrke og skabe Nykredits bankforretning – en opgave, der ikke løser sig selv.

 

Vestas administrerende direktør Anders Runevad præsenterer koncernens årsregnskab på et pressemøde onsdag d. 11. februar 2015 på Radisson Blu Royal Hotel i København. (Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix 2015) Fold sammen
Læs mere

Tørt som knækbrød

Jeg kan ellers godt lide svensk knækbrød, men helt ærligt – Vestas er efterhånden blevet så tør i både stil og kommunikation, at det støver.

Nu kan man mene, at det er fuldstændig ligegyldigt, så længe virksomheden og dens topleder, svenske Anders Runevad, leverer varen i form af overskud – og ja, det er jo præcis, hvad den svenske direktør gør.

For som halvårsregnskabet fra Vestas viste, så er både omsætning og bundlinje steget markant. Der er kommet langt bedre styr på omkostningsstyringen, og udviklingen af det stadig mere vigtige forretningsben, der omfatter service af møllerne, vokser hastigt.

Så langt, så godt. Som journalist kan jeg nu godt savne de »gamle« dage for tre-fem år siden. Dengang Vestas var en regulær miljøkæledægge, og hvor daværende direktør, Ditlev Engel, var mand for store visioner. I dag er Vestas mindre snak og flere resultater. Og det taler for sig selv.

 

Ugens nedture

 

MJMSOLO - Nytårskonference om Aarhus som erhversby. Nytårskonference om Aarhus som erhversby. Fold sammen
Læs mere

Linds linedans

Skal man skære helt ind til benet minder det mest af alt om en omgang fedtspilleri fra den aarhusianske rigmand Henrik Linds side. Det handler om det interessante slagsmål i rederiet Mols-Linien. Normalt ikke et børsselskab, der påkalder sig stor opmærksomhed, men der spilles lige nu et spil med mange fordækte kort. Og det udspilles i medierne. Tak for det.

Henrik Lind er kommet ind fra sidelinjen med et halvforkølet bud på Mols-Liniens aktier, der er en anelse større end kapitalfonden Polaris’ tidligere bud. Men det er uvist, om Henrik Lind er inde i spillet med det overordende formål at drive rederiet som hovedaktionær, eller om hans interesse er af mere spekulativ karakter, fordi han ved at holde interessen kørende kan presse prisen op på den post aktier, han har købt op. Spillet om magten i Mols-Linien ER afgjort. Den magt har Polaris med sine 80 procent af kontrollen.

 

Søren Boe Mortensen topchef i Almindelig Brand Fold sammen
Læs mere

Alm. deja-vu

Pyha, det må løbe Alm. Brand-aktionærerne koldt ned ad ryggen. Topchefen Søren Boe Mortensen vil igen have gang i koncernens bank, Alm. Brand Bank. Selvsamme bank, som pressede den finansielle koncern mod afgrunden og gjorde dybe, dybe indhug i gevinsterne fra det store forretningsben, forsikring. Banken har igennem krisen samlet set tabt op imod fem mia. kroner.

Men nu vil Boe Mortensen altså igen have vækst i banken. »Det finansielle supermarked er ikke dødt. Banken skal være større.« Man kan så i en stille stund frygte, at banken igen gafler vækst ved at få fat i de forkerte kunder. Alm. Brand-systemet er et slags lukket system, hvor den operative forretning med Søren Boe Mortensen i spidsen og den bagvedliggende ejerfond med formanden Jørgen Mikkelsen betyder, at der ikke er et pres udefra, hvis resultaterne skuffer. Det giver ro internt for toppen i Alm. Brand-koncernen, men ikke nødvendigvis ro hos aktionærerne.

 

Se Ritzau: Legetøjsklenodiet Fætter BR er tæt på milliardsalg. Det er familien Gjørup, der i december sidste år oplyste, at man inviterer en partner indenfor i legetøjsimperiet, som sælger en bid af Top-Toy. Peter Gjørup, administrerende direktør og tredje generation i legetøjsfamilien, ejer koncernen sammen med sin bror, fætter og kusine. ARKIVFOTO: Peter Gjørup, adm direktør i Top-toy og Fætter BR Fold sammen
Læs mere

Fætter BR flytteR hjemmefra

Egentlig er det en falliterklæring. Fætter BRs førstemand, Peter Gjørup – tredje generation i familien – har erkendt, at familien ikke selv kan udvikle legetøjskoncernen, hverken idémæssigt eller kapitalmæssigt. Derfor er Fætter BR ved at flytte hjemmefra, som journalist Jesper Kongskov så malende beskrev det i denne uge.

Tre kapitalfonde er i spil til at overtage aktiemajoriteten, og det betyder, at Peter Gjørup og den øvrige familie ikke længere er helt på vej ud af Fætter BR. Må man formode. Det er givetvis med blødende hjerte, og det er selvfølgelig en konkret og kontant erkendelse, Peter Gjørup gør sig, samtidig med at familien får rundt regnet en mia. kroner i lommen. Ærgerligt at det ellers i mange sammenhænge stærke familieejerskab i en virksomhed ikke holder, når man kommer ud i anden og tredje generation. Hvor meget af sjælen og kulturen i Fætter BR, der så også samtidig forsvinder, er ikke helt til at vide, men legetøjsfætteren bliver nok en anden og fremover lidt mere kontant type.