Finanskalender: Din guide til de vigtigste begivenheder i uge 38

Med få store regnskaber i næste uge kommer markederne formentlig til at holde øje med de makroøkonomiske tal. Der kommer tal på industriproduktionen i Kina og USA, som begge har været tynget af de to landes handelsstrid. Imens kommer der tal på den japanske eksport, som har været i en negativ udvikling i forbindelse med afmatning af kinesisk økonomi og handelskrig med Sydkorea. Derudover kommer meddelelser fra centralbankerne i USA og Storbritannien.

Logistikkoncernen FedEx vil ikke længere transportere pakker for Amazon. Amazon har over længere tid forsøgt at opbygge kapacitet til at varetage logistik og ligner på den måde en konkurrent til FedEx. Tidligere har FedEx afvist at forny kontrakten om luftfragt, men FedEx vil nu heller ikke forny kontrakten for 'Ground'-segmentet. FedEx præsenterer tirsdag det første regnskab, siden beslutningen blev offentliggjort. Fold sammen
Læs mere
Foto: Joe Raedle/ Ritzau Scanpix

Mandag 16. september 2019

Det nationale kinesiske statistikbureau præsenterer Kinas industriproduktion for august 2019. Væksten i Kinas industriproduktion er generelt set faldet siden begyndelsen af 2018. I juli 2019 voksede industriproduktionen 4,8 pct. på årsbasis, hvilket var den laveste vækst siden 2002. Mens kinesisk økonomi har været hjulpet af ekspansiv økonomisk politik, så er usikkerheden omkring handelsstriden med USA fortsat en stor usikkerhed.

Tirsdag 17. september 2019

Den amerikanske transportvirksomhed FedEx præsenterer regnskab for første kvartal. Ligesom kinesisk økonomi er FedEx negativt påvirket af svaghed i den globale økonomi og handelspolitik. FedEx’ omsætning i 2018 voksede 6,4 pct., mens driftsresultatet voksede 4,5 pct. Mens virksomheden forventer forbedringer i omsætningen, forventer man, at driftsresultatet forværres i 2020 i den centrale ‘Express’-forretning. Selskabet har siden årsrapporten offentliggjort, at man også agter at afslutte samarbejdet med Amazon på ‘Ground Shipping’.

Der kommer regnskab for tredje kvartal fra Adobe. Selskabets omsætning voksede 25 pct. på årsbasis, mens driftsmarginen faldt fra 32 til 27 pct. Adobes aktiekurs er steget 23,7 pct. Analytikerne forventer en omsætningsvækst i virksomheden på 22 pct. på årsbasis.

Desuden præsenterer det danske selskab ChemoMetec, som har fokus på analyse af celler, deres årsregnskab for 2018/19.

Den amerikanske centralbank præsenterer statistik på USAs industriproduktion i august. I august sidste år lå væksten på 5,3 pct på årsbasis, men den er siden faldet til 0,5 pct. i juli. Den amerikanske fremstillingssektor er særligt påvirket af den globale afmatning og handelsuro.

ZEW-instituttet kommer med tillidsindeks for tysk økonomi. Tillidsindekset måler analytikeres forventninger til tysk økonomi. Siden begyndelsen af 2018 har indekset kun været positivt i april 2019, men det er siden faldet til -44,1 som er det laveste niveau siden slutningen af 2011.

Onsdag 18. september 2019

Der ventes en rentemeddelelse fra den amerikanske centralbank, Federal Reserve. Senest sænkede banken renten fra 2,5 til 2,25 pct. på grund af højere usikkerhed omkring forventningen til økonomien og handelsforholdet til Kina. Formanden for centralbanken, Jerome Powell, sagde i sin sidste udtalelse inden en stille periode før rentemødet, at man ville gøre som passende for at underbygge den nuværende økonomiske ekspansion, hvilket anses for at signalere en nedsættelse af renten.

Derudover kommer Japans handelsbalance fra det japanske finansministerium. Eksporten faldt i juli med 1,6 pct. på årsbasis, især faldt eksporten til Kina og til Sydkorea, som Japan i øjeblikket er i handelskrig med. Den dårlige udvikling i eksporten har været et af de svage punkter i en ellers bedrende japansk økonomi. Tallet kommer, kort inden regeringen indfører en politisk problematisk forøgelse af salgsskatten.

Eurostat præsenterer Euroområdets forbrugerpriser. Den månedlige inflation faldt i juli til minus 0,5 pct. fra 0,2 pct. i juni. Tallet kommer kort efter ECBs rentemøde, hvor banken annoncerede pengepolitisk stimulans med en rentenedsættelse på 0,1 procentpoint og et nyt opkøbsprogram.

Torsdag 19. september 2019

Bank of England kommer med rentebeslutning. Banken har tidligere hævet renten to gange, men holdt i august renten på 0,75 pct. Man holdt fast i at ville hæve renten gradvist under forudsætning af et glat forløbende Brexit og bedring i den globale økonomi.

Fredag 20. september 2019

Danmarks Statistik og Europa-kommissionen præsenterer forbrugerforventninger i henholdsvis Danmark og Euroområdet. Den europæiske forbrugertillidsindikator nåede sit højeste niveau i mere end et årti i slutningen af 2017 med en måling omkring minus 3 og er siden faldet til minus 7,1 i august 2019. Danske forbrugerforventninger toppede i begyndelse af 2018 med 10,6 og er siden faldet til 6,3 i august 2019.