Finanskalender: Din guide til de vigtigste begivenheder i uge 36

Vi har samlet et overblik over de regnskaber og nøgletal, du skal holde øje med i næste uge.

I denne uge kommer der især interessante tal fra USA, først handelsbalancen for juli om onsdagen og det såkaldte kongetal om fredagen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Brian Snyder/Ritzau Scanpix

Mandag 2. september

Det amerikanske aktiemarked holder lukket, da der afholdes Labour Day i USA.

Der kommer endelige PMI-tal for fremstilling i euroområdet fra Markit. De hidtidige PMI-tal har vist en faldende tendens siden 2018 og faldt yderligere fra juni til juli med 1,1 point til 46,5.

Der kommer ligeledes PMI-tal for fremstilling i Tyskland. PMI-tallet for fremstilling faldt til 43,2 – det laveste i mange år. Der forventes dog en stigning til 43,6 i august.

Tirsdag 3. september

Legetøjsgiganten Lego kommer med nøgletal for første halvdel af 2019. Regnskabet for 2018 viste en fremgang i omsætningen på fire pct. sammenlignet med 2017. LEGO forventer encifret vækst i omsætningen i 2019 og vil investere i aktiviteter, som kan drive den bæredygtige vækst på længere sigt.

Onsdag 4. september

Det amerikanske handelsministerium offentliggør USAs handelsbalance for juli. Handelsbalancen viser forskellen mellem import og eksport af varer og tjenesteydelser. I juni måned havde USA et underskud på handelsbalancen på 55,2 milliarder dollar. Underskuddet er faldet lidt siden maj.

Torsdag 5. september

Norwegian kommer med sine trafiktal for august måned. I juli fløj omkring 3,7 millioner passagerer med Norwegian, hvilket er et fald på to pct. i forhold til samme måned sidste år. Selskabet har reduceret udledningen af CO2 per passager med 30 pct. siden 2008.

Danmarks Statistik kommer med tal for konkurser i august. Der var i juli 213 konkurser blandt aktive virksomheder, når der korrigeres for normale sæsonudsving. Det var 18 pct. flere end i juni. Konkurserne medførte 1.150 tabte fuldtidsjob, hvilket var 47 pct. flere end i juni. I perioden maj-juli var der 12 pct. færre konkurser end i februar-april. Antallet af tabte job fra maj til juli var 2 pct. lavere end i den foregående tremånedersperiode.

Fredag 6. september

SAS kommer med trafiktal for august måned. I juli havde SAS lidt over 2,8 millioner passagerer, hvilket gjorde det til den bedste juli måned i flyselskabets historie.

Danmarks Statistik præsenterer tal på ledige stillinger i den private sektor for 2. kvartal 2019. I første kvartal var antallet på 34.500, når der korrigeres for sæsonudsving. Det er et fald på 1.700 i forhold til kvartalet før.

Det amerikanske beskæftigelsesministerium offentliggør august måneds jobrapport, hvori der indgår det såkaldte amerikanske kongetal, tallet for jobskabelse. Tallet giver en indikation om økonomiens udvikling i USA. Der blev i juli måned skabt 193.000 arbejdspladser uden for landbruget i USA. For august forventes der at være skabt 200.000 nye jobs uden for landbruget.