Finanskalender: Din guide til de vigtigste begivenheder i uge 32

Den kommende uge begynder med fokus på international makroøkonomi. Det gælder især i Tyskland, hvor økonomien har haft problemer. Imod slutningen af ugen kommer der kvartalsregnskaber fra nogle af de største danske selskaber.

Danmarks mest værdifulde virksomhed, Novo Nordisk, præsenterer regnskab i slutningnen af ugen. Selskabets aktie er steget 6,5 pct. i 2019, men en rivals regnskab har i den forgangne uge givet anledning til bekymring. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup /Ritzau Scanpix

Mandag 5. august

Der kommer endeligt Caixin PMI for kinesisk økonomi. Efter en stor stigning i marts, hvor den kinesiske regering introducerede store stimuluspakker, er PMI-tallet faldet til 50,6, som er under niveauet fra februar.

Der kommer også endeligt PMI på tysk økonomi for juli. Indekset lå i den foreløbige opgørelse på 51,4, især på grund af en positiv udvikling i servicesektoren. PMI for Tyskland er faldet siden begyndelsen af 2018, hvor indekset lå omkring 59. Generelt har tysk økonomi problemer med afmatning og handelskrigens effekt på det kinesiske eksportmarked.

Der kommer også endeligt PMI på amerikansk økonomi. Indekset er begyndt at stige efter maj, hvor tallet lå omkring 50,9 efter en periode med store fald siden februar, hvor indekset lå over 55. I den foreløbige opgørelse for juli lå PMI-tallet på 51,7.

Desuden præsenterer BankNordik regnskab for andet kvartal 2019.

Tirsdag 6. august

Der kommer tal på fabriksordrer i Tyskland i juni. Som nævnt er tysk økonomi i problemer med lav efterspørgsel, og antallet af fabriksordrer har haft store fald i tre af årets første fem måneder.

Onsdag 7. august

Danmarks Statistik præsenterer tal på  produktion og omsætning i den danske industri for juni. Produktionen er i fremgang og steg i maj 3,5 pct.

Der kommer tal på industriproduktionens udvikling i Tyskland. Det er især fremstillingssektoren, der har haft problemer, mens servicesektoren har været i mindre modvind. Produktionen steg i maj 0,3 pct. efter et stort fald i april.

Desuden kommer Djurslands Bank og Ringkjøbing Landbobank med regnskaber for andet kvartal.

Torsdag 8. august

Den danske koncern FLSmidth kommer med regnskab for andet kvartal 2019. I første kvartal voksede selskabets omsætning med 4,2 pct. i forhold til samme periode i 2018, mens driftsresultatet faldt 12,1 pct. Til gengæld voksede ordrebogen med et ordreindtag, der steg 12,3 pct. sammenlignet med første kvartal 2018 på grund af to store ordrer. Uden store ordrer voksede indtaget med syv pct.

Den danske energivirksomhed Ørsted præsenterer også regnskab for andet kvartal 2019. I første kvartal af 2019 faldt omsætningen 13 pct. og driftsresultatet (EBITDA) faldt syv pct. sammenlignet med samme periode i 2018. Ørsted forventer i 2019 en stigning i EBITDA på tre til ti pct. Selskabet forsøger at omstille sig til mere grøn produktion af energi og varme. I 2018 lå den grønne andel af produktionen på 68 pct., mens den i 2018 forventes at ligge på 80 pct. Aktien er steget 44 pct. i 2019, og der er kommet købsanbefalinger fra tre ud af fire analytikere, som har dækket aktien de seneste to uger.

Den danske enzymvirksomhed Novozymes præsenterer regnskab for andet kvartal 2019. Selskabet var i det seneste kvartalsregnskab nødt til at nedjustere forventningerne efter et skuffende første kvartal. Novozymes forventede et svært kvartal, og den organiske salgsvækst lå på minus fire pct. For hele året forventer virksomheden tre til fem pct. organisk vækst. Selskabets driftsmargin faldt også i første kvartal, men her holder selskabet fast i forventningen om et niveau på 29-30 pct. I 2018 var selskabets driftsmargin 28,9 pct.

Københavns Lufthavn kommer med kvartalsregnskab for andet kvartal. Regnskabet for første kvartal var ikke entydigt. Der var fortsat passagervækst på 1,2 pct. Væksten var drevet af en stigning i transferpassagerer, mens antallet af lokalt afgående passagerer faldt. Resultatopgørelsen var dog præget af en generel takstnedsættelse. Det fik omsætningen til at falde fire pct., og driftsmarginen faldt fra 35,9 pct. til 29,3 pct. For hele 2019 forventer selskabet et fald på nul til en pct. i omsætningen.

Derudover præsenterer Thyssenkrupp, LifeCycle Pharma, Solar og Strategic Investments regnskaber for andet kvartal.

Fredag 9. august

Novo Nordisk præsenterer kvartalsregnskab for andet kvartal 2019. Virksomheden havde salgsvækst på ni pct. i første kvartal og vækst i driftsresultatet på 14 pct. Novo Nordisk forventer salgsvækst mellem fem og otte pct. og vækst i driftsresultatet på syv til 11 pct. Et af selskabets mest centrale problemer er risikoen for politisk indgriben i USA mod høje medicinpriser, som Novos konkurrent Sanofi har advaret om i selskabets seneste regnskab. Det amerikanske marked stod for 45 pct. af Novo Nordisks salg i første kvartal af 2019.

Danmarks Statistik præsenterer den danske handelsbalance for juni. Eksporten steg i maj med 3,8 pct.

Desuden kommer G4S og Sparekassen Sjælland med regnskaber for andet kvartal.