Finanskalender: Din guide til de vigtigste begivenheder i uge 26

I den kommende uge aflægges årsregnskaber fra flere selskaber med skæve regnskabsår. Der kommer også flere tal på den makroøkonomiske situation fra de store europæiske økonomier. Vi har samlet et overblik over de vigtigste regnskaber og nøgletal, som du skal holde øje med i den kommende uge.

Udover en række interessante nøgletal kommer flere virksomheder også med regnskaber for skæve regnskabsår. Heriblandt aflægger bryggeriet Harboe, som er grundlagt i 1881, årsregnskab. Selskabet forventer et driftsresultat omkring niveauet fra sidste år, selvom Harboe i første halvår havde vækst i både omsætning og driftsresultat. Fold sammen
Læs mere
Foto: Niels Ahlmann Olesen/ Ritzau Scanpix

Mandag 24. juni

Der kommer tal på tilstanden i de tyske virksomheder fra Ifo-instituttet. Tyske produktionsvirksomheder har haft det svært blandt andet på grund af lavere efterspørgsel på eksportmarkederne. Ifo-indekset er faldet fra 104,1 i august 2018 til 97,9 i maj 2019.

Tirsdag 25. juni

Den danske bryggerivirksomhed Harboes Bryggeri kommer med årsregnskab for et skævt regnskabsår. I halvårsregnskabet forventede virksomheden et driftsresultat (EBITDA) på 100-110 mio. kroner. I årsregnskabet for 2017/18 lå EBITDA på 105,4 mio. kroner, hvilket var et fald på lidt mere end 25 pct. i forhold til året før. Selskabets nettoomsætning faldt 6,5 pct. fra 2016/17 til 2017/18. I første halvår af 2018/19 øgedes nettoomsætningen 4,2 pct., og EBITDA steg 11,2 pct.

Den amerikanske kurérvirksomhed FedEx præsenterer regnskab for selskabets skæve regnskabsår i 2019. Resultatet for tredje kvartal viste vækst i omsætningen på tre pct, mens selskabet sidste år havde en vækst i omsætningen på ni pct. Driftsresultatet for 2018 faldt til gengæld tre pct. sammenlignet med året før, mens det steg 6,2 pct. i tredje kvartal. FedEx har været markant negativt påvirket af globale økonomiske svagheder.

Det franske statistikinstitut INSEE kommer med tal for den franske erhvervstillid. Erhvervstilliden faldt fra 110 i august til 101 i april. Indekset steg markant i maj til 104. Fransk økonomi har haft problemer med lavere efterspørgsel og usikkerhed i forbindelse med De Gule Vestes demonstrationer.

Danmarks Statistik præsenterer kvartalsregnskab for offentlig forvaltning i første kvartal af 2019.

Onsdag 26. juni

Den danske virksomhed Flügger, som sælger tapet og maling, præsenterer årsregnskab for 2018/19. Selskabets omsætning stagnerede i 2017/18, mens driftsmarginen voksede fra 2,4 pct. til 3,2 pct. Det fik driftsresultatet til at stige med 31 pct. I årsrapporten for sidste år forklarede Flügger, at man var udfordret af ændringer på de skandinaviske markeder, mens aktiviteter på eksportmarkeder og i Polen, hvor selskabet driver egne forretninger, var i vækst.

Der kommer tal for tysk forbrugertillid fra analyseinstituttet GfK. Indekset nåede i februar sit højeste niveau i de seneste 12 måneder på 10,8, hvorefter indekset faldt til sit laveste niveau i de seneste 12 måneder - 10,1 - i maj.

Der kommer også forbrugertillidsindeks fra INSEE i Frankrig. Hvor den franske erhvervstillid er faldet siden august 2018 indtil april i år, var forbrugertilliden mere påvirket af De Gule Veste, da indekset faldt til 87 i december, mens det siden er steget til 99, som er over niveauet fra sommermånederne i 2018.

Torsdag 27. juni

Den danske producent af fiberløsninger Roblon kommer med regnskab for andet kvartal. Virksomheden oplevede i første kvartal af 2019 et fald i driftsresultatet til et negativt niveau og et lavere indtag af nye ordrer, end direktionen havde forventet. I begyndelsen af andet kvartal mente ledelsen, at markedet var blevet mere gunstigt, og man forventer derfor, at firmaets resultat i andet kvartal når break-even. For året forventes 58 pct. vækst i omsætningen og 150 pct. vækst i resultatet før skat.

Den amerikanske sportsudstyrsvirksomhed Nike kommer med årsrapport for selskabets skæve finansår 2019. Omsætningen i virksomheden steg seks pct., mens resultatet faldt 54 pct. på grund af en stor skattebetaling. Indtjeningen før skat faldt 11 pct. Salget af fodtøj står for 64,6 pct. af selskabets omsætning.

Eurostat kommer med erhvervstillid i euroområdet. Erhvervstilliden er faldet støt siden begyndelsen af 2018, hvor tallet lå omkring 1,6. Den seneste aflæsning i maj viste 0,3 efter et fald fra 0,42 i april.

Italiens offentlige statistikinstitut ISTAT kommer med erhvervs- og forbrugertillid for landet. Begge indeks har været faldende siden efteråret 2018, men de steg i den seneste måling fra maj. Erhvervstilliden steg fra 100,8 til 102, som er den første stigning siden september 2018, mens forbrugertilliden steg fra 110,6 til 111,8, hvilket var den første stigning i indekset siden januar.

Desuden holder Matas generalforsamling.

Fredag 28. juni

Analyseinstituttet GfK præsenterer også forbrugertillid for Storbritannien i denne uge. Indekset ligger med en aflæsning i maj på -10 omkring sit gennemsnit siden 1981 på -9,03. På trods af de politiske diskussioner omkring Brexit steg indekset i maj fra -13 til -10.

USAs Bureau for Økonomisk Analyse præsenterer desuden sin opgørelse af privatforbruget i USA. Privatforbruget voksede i april 0,3 pct. på månedsbasis, som var en lavere vækst end i måneden forinden, hvor privatforbruget voksede 1,1 pct.