WeWork har valgt Skelbækgade til sit første kontorhotel i Danmark

Den fremadstormende amerikanske kæde af kontorhoteller flytter til medio næste år ind i det tidligere jobcenter ved Kødbyen på Vesterbro. Selskabet regner med, at dets kunder vil give stor omsætning til områdets butikker, cafeer og restauranter.

Kødbyen på Vesterbro og området omkring den har for alvor ændret ansigt over de seneste ti år. Det er gået fra at være et industriareal i et farverigt kvarter med en del sociale problemer, til overvejende at være smarte kontorarbejdspladser og gå i byen-steder.

Så det er nærmest symbolsk for udviklingen, når ejendommen Skelbækgade 2-4, der indtil for nyligt husede et jobcenter, fra næste år bliver WeWorks første kontorhotel i Danmark. Det er fra »vi arbejder ikke« til »vi arbejder«, så at sige.

WeWork er set som kontorlejemarkedets svar på Uber eller AirBnb, selv om konceptet reelt er anderledes, og der ikke er tale om deleøkonomi. Men det amerikanske selskab lejer sig ind i ejendomme i stedet for at købe dem, så kapitalbindingen er lav, og det har gjort en hastig, international ekspansion mulig.

Samtidig bærer konceptet en aura af disruption og en ny generation omkring sig. I WeWork taler man ikke om kunder eller lejere, men om medlemmer. Meningen er, at kontorhotellet skal tilbyde en hjemlig og venlig atmosfære for sine brugere.

To kundegrupper

WeWork oplyser selv, at 60 pct. af medlemmerne på globalt plan er fra opstartsvirksomheder. Det er utvivlsomt et segment, der hurtigt vil finde sig til rette med nærheden til Kødbyen.
Men de resterende medlemmer er fra etablerede virksomheder med mere end 500 ansatte. Hvad vil de sige til at skulle bo i et kvarter, der trods alt også har bevaret en del af sin Vesterbro-sjæl?

Wybo Wijnbergen, general manager i WeWork i Nordeuropa, er ikke bekymret for det. Han hæfter sig ved, at Kødbyen og Vesterbro lever op til selskabets krav om en central placering, og han mener, at WeWork kan sætte skub på den udvikling, der allerede er i gang i området.

»Vi ser, at vi også bidrager til vibrationerne i de områder, hvor vi har aktiviteter. Nogle af vores lokaliteter huser tusindvis af medlemmer, og mange af dem har ikke arbejdet i området før. Dette påvirker den lokale økonomi signifikant. På globalt plan oplyser mere end en tredjedel af vores medlemmer, at de hver dag besøger cafeer, restauranter og andre forretninger i nabolaget,« skriver han i en mail til Berlingske Business Ejendomme.

På udkig efter mere

Wybo Wijnbergen forventer, at WeWork med tiden vil åbne flere kontorhoteller i København, og man er allerede begyndt at kigge efter passende ejendomme, man kan leje sig ind i. Men han kan ikke sige noget mere præcist om, hvor og hvornår næste etablering vil finde sted.

»Vi er efterspørgselsdrevne og stolte over, at selskaber over hele verden rækker ud til os, med et ønske om at arbejde for os. Sædvanligvis har vi flere lokaliteter i hver by – i Berlin har vi netop annonceret vores 12. lokalitet, og i London har vi 40! Derfor ser vi også på flere muligheder i København. Det er dog afgørende for os, at det er de bedste beliggenheder, og vi kigger altid efter centrale placeringer med god adgang til offentlig transport, med masser af naturligt lys og etager med god plads,« skriver Wybo Wijnbergen.

Internationalt har WeWork mere eller mindre faste samarbejdsaftaler med forskellige ejendomsselskaber, man lejer sig ind hos i forskellige byer. Dét er ejendommen Skelbækgade 2-4 er dog ikke en del af. Den er ejet af en konsortium af fem pensionskasser samt et par fonde, der alle er mindretalsaktionærer i ejerselskabet Commercial Real Estate Denmark P/S.

Det første WeWork-kontorhotel i København skal forvaltes af Fokus Asset Management, oplyser selskaberne