Mus i eget hus

Børnene vil sikkert sætte pris på de søde dyr i »Stuart Little 2«.

Jaja, Stuart Little er en hvid mus, som kan tale og har tøj på og kører til skole i en rød sportsvogn, og hvad så? Skulle det være noget særligt?

Næ. Det sjove ved filmene om Stuart Little er, at ingen i New York City undrer sig over musens meget menneskelige egenskaber - især ikke den trygge kernefamilie Little, der tog ham til sig i den første film, og hvor han i den nye film er en højt skattet søn af huset.

Dramatik skal der dog til, så Stuart falder for den nuttede fugl Margalo, der imidlertid viser sig at stå i ledtog med en kriminel falk, og det fylder naturligvis den følsomme mus med kvalfuld kvide.

Selv er han jo strengt taget hverken fugl eller fisk, men til gengæld modig og loyal, og mon ikke Margalo kommer på bedre tanker i dette miljø præget af varme, venskab og kærlighed?

Det afslører vi selvfølgelig ikke, men fortæller gerne, at Stuart og Margalo er meget livagtige figurer dygtigt skabt på en computer - deres danske stemmer er indtalt af hhv. Preben Kristensen og Stine Stengade - og at »Stuart Little 2« er hyggelig og harmløs underholdning, hvis dramatiske øjeblikke trods den fæle falks faretruende facon aldrig bliver så uhyggelige, at man er ved at tisse i bukserne.

Mindre børn vil uden tvivl sætte pris på de søde og sjove skabninger i »Stuart Little 2« og måske endda sidde musestille under filmen, mens deres voksne ledsagere kan værdsætte, at den ikke varer mere end en time og 18 minutter. Enough already, som de siger i New York, når de altså ikke som her taler dansk.