Sort og hvid

Træt rutine i action-komedien "National Security".

Siden Eddie Murphys »48 timer« og »Beverly Hills Cop« er den interraciale actionkomedie, hvor et umage par - gerne en sort og en hvid helt, men senest i »Rush Hour«-filmene også en sort og en gul ditto - overvinder deres etniske modsætninger for sammen at besejre en fælles, skurkagtig fjende, blevet et sikkert kort i Hollywood og omegn.

Denne populære subgenre - den interraciale buddy-film - fortsættes på autopilot med professionel, men træt rutine i Dennis Dugans »National Security«.

Den sorte komiker Martin Lawrence (»Bad Boys«) og den hvide independent-skuespiller Steve Zahn (»Happy Texas«) spiller henholdsvis plattenslageren Earl og småborgeren Hank, en falleret politiskoleelev og en afskediget politibetjent, der som modvilligt ansatte i det private sikkerhedsfirma National Security går på jagt efter de forbrydere, der dræbte Hanks gamle partner i politiet, men samtidig åbenbart samarbejder med højtstående, korrupte pansere.

De to kanutter har oprindelig mødt hinanden, da Earl løgnagtigt anklagede Hank for politivold og både skaffede ham en fyringsseddel og en fængselsdom, og at følelserne er blandede og tilliden papirtynd imellem dem, er derfor ikke for meget sagt.

Det kommer der naturligvis mange hæderlige jokes og oneliners - samt det obligatoriske udvalg af slagsmål, eksplosioner, skyderier og biljagter - ud af; i hvert fald nok til et par stjerner og en søvnig søndag eftermiddag med tømmermænd foran DVD-afspilleren, selvom biografbilletten bestemt ikke er noget must!

88 min. Tilladt over 7.