Drengefantasier for fuld skrue

"Agent Cody Banks" er en fjollet, frisk og ganske fornøjelig superagentfilm for dem, der endnu ikke har fået hår på brystet.

Nogensinde drømt om at score skolens lækreste person? Klare lektierne med bravour uden at overanstrenge de små grå? Sparke røv til de store hundehoveder, der driller? Og så i øvrigt lige redde verden fra undergang og blive dagens helt i skysovs?

Det har den tilsyneladende helt almindelige, lettere nørdede, teenager Cody Banks (spillet af Frankie Muniz, der i USA er kendt fra den populære tv-serie "Malcolm in the Middle") i hvert fald. Og heldigt for Cody, har han da også en hemmelig identitet som CIA-agent, oplært på summpercamps i diverse kampsportsteknikker, stuntkørsel og hvad man ellers kan få brug for som agent.

Han får brug for alle talenterne, for da forbryderen Brinkman tvinger professor Connors til at udvikle nogle altødelæggende nanobotter, der kan give ham verdensherredømmet, må efterretningsvæsenet hente Cody ind for at komme tæt på professoren via dennes (våde) drøm af en datter. Hun bliver imidlertid bortført, og så må Cody for alvor vise hvad han har lært.

Det er James Bond i miniformat, med dertilhørende stunts, overdrevne agent-accessories, fortegnede forbrydere og smukke piger. Kort sagt, enhver teenagers samlede fantasier. Og selv om genrens klicheer myldrer frem er den norske instruktør, Harald Zwart, der tidligere har lavet "Hamilton" og "One Night at McCool's", så veloplagt i sin sammenskruning af scener, at den holder sit tempo og friskhed. "Agent Cody Banks" er ligetil og forsøger ikke at give sig ud for at være mere end den er. Og for dem mellem ti og tyve vil den være sommerens hit.