Manuskriptet myrder filmen

Thrilleren »Identity« ender i forrykt vås.

Situationen er klassisk. En håndfuld vidt forskellige mennesker isoleres et afsondret sted, hvorefter nogen går i gang med at myrde dem én efter én.

I den amerikanske gyser »Identity« er skuepladsen et slidt motel i Nevada, afskåret fra omverdenen på grund af oversvømmelser - det regner konstant i filmen - og det viser sig ret hurtigt, at flere af de ufrivillige gæster har lig i lasten og urent mel i posen. Men hvem af dem er det, der blandt andet skærer hovedet af en kvinde og propper et baseballbat langt ned i halsen på en mand?

Løsningen på den afgørende gåde i denne stilistisk ambitiøse opdatering af »Fredag den 13.«-filmene er så konstrueret og utroværdig, at den fuldstændig spolerer en film, der ellers har gode navne som John Cusack og Ray Liotta på rollelisten og er virkningsfuldt instrueret af den alsidige James Mangold (»Cop Land«, »Girl, Interrupted«). Med et begavet manuskript kunne han sikkert lave en intens thriller, men i »Identity« forsvinder spændingen efterhånden i forrykt pseudo-psykatrisk vås. Manuskriptet myrder så at sige filmen.