Halløj i Hollywood

Harrison Ford er i fin form i denbåde dramatiske og humoristiske »Hollywood Cops«.

To vidt forskellige politimænd bliver makkere og skal lære at respektere hinanden, mens de sammen opklarer en vanskelig sag i Los Angeles' labyrintiske storbyjungle.

Det er unægtelig en velkendt opskrift, men når den ene politimand samtidig arbejder som ejendomsmægler, og den anden drømmer om at blive skuespiller, får klicheerne en frisk og uhøjtidelig drejning.

»Hollywood Cops« er nok en dramatisk kriminalfilm, men også en ironisk komedie, og dens to stjerner i hovedrollerne klæder hinanden godt - den garvede veteran Harrison Ford er i bedre form end længe, og det sympatiske unge talent Josh Hartnett, der tidligere især har demonstreret munter charme i Michael Lehmanns cølibat-komede »40 Days and 40 Nights«, lader sig ikke dupere af sin erfarne medspiller.

Handlingen, der begynder med likvideringen af en rapgruppe, er ret kaotisk og ikke helt tilforladelig, men instruktøren Ron Shelton - som ellers har specialiseret sig i film om sport som »Bull Durham«, »Hvide mænd kan ikke dunke« og »Tin Cup« - kan både iscenesætte bragende biljagter og sørge for, at filmen ikke tager sig selv alt for højtidelig.

Det er vist første gang, at man i en politifilm har set en mistænkt forsøge at flygte på vandcykel, og Harrison Ford i fuld fart på damecykel er også en lystig ny oplevelse. Sangstjernen Gladys Knight lyser op i en lille gæsterolle, og trods et til tider lovlig hektisk tempo er »Hollywood Cops« opfindsom, morsom og dynamisk underholdning - og det skaffer den naturligvis en ekstra stjerne, at den kvindelige hovedrolle spilles af den ufattelig attraktive Lena Olin, som er mere forførende end nogensinde før. Hvad hun i øvrigt altid er.