Her er ugens bedste Business-gossip

Se ugens op- og nedture.

Foto: Liselotte Sabroe. Afd. chef Jesper Berg fra Nationalbanken.
Læs mere
Fold sammen

Ugens opture

Bergs bidske fremtid

Så blev den samlede danske verdenspresse igen taget med bukserne nede, og for en sjælden gangs skyld også gossipperne. Ingen havde lige set det komme, at den nye bidske vagthund i Finanstilsynet ville blive Jesper Berg. Spottet og rekrutteret af departementschef i Erhvervs- og Vækstministeriet Michael Dithmer. Nu bagefter kan alle se, at det er det helt oplagte valg.

Når Jesper Berg ikke umiddelbart dukkede op på kandidatskærmen, kan det skyldes, at Jesper Berg dels i dag er ude på »den anden side« som direktør i Nykredit Bank dels ikke er prototypen på en bidsk vagthund. Faktisk er han en overordentlig flink fyr. Måske er han bare blevet lidt træt af bankdirektørarbejdet, som ellers må være bedre betalt end som offentligt ansat tilsynsmand.

Ingen tvivl om, at Jesper Berg vil have fuldstændig styr på og detailviden om den store opgave i tilsynet de næste år, nemlig det omfattende regulativarbejde. Om han også kan udvikle sig til en bidsk vagthund, ja, det må fremtiden vise.

Foto: Claus Bech. Mads Krogsgaard Thomsen, øverste forskningschef i Novo Nordisk Fold sammen
Læs mere

MADE IN DENMARK

Uhh, det er lige til at blive i godt humør af, det vi elsker at høre. Om virksomheder, der tror så meget på vort lille dronningerige, at de er klar til at lægge milliardstore investeringer – i Danmark. Med deraf nye arbejdspladser. Og ja, det er Novo Nordisk, vi taler om. Trækdyret i dansk erhvervsliv.

Her er forskningschefen Mads Krogsgaard Thomsen så langt fremme med et nyt diabetesprodukt, som ikke skal sprøjtes ind i kroppen, men derimod indtages i tabletform med navnet Semaglutid. En revolution. Går alt som Krogsgaard og hans forskerteam vil, skal der over en femårig periode investeres i nye fabrikker for 13 mia. kroner. En af dem er påtænkt at skulle ligge i Danmark. Godt at høre, at Danmark stadig er et produktionsland. Den endelige beslutning om at lette hatten og investere 13 mia. kroner skal tages i 2016.

Det skal dog ikke forhindre gossipperne i allerede nu at lette på hatten for Krogsgaard & Co.

Foto: NIels Ahlmann Olesen. Jeanette Aaen er ny topchef i Illum Fold sammen
Læs mere

Illum-scenen er din

 

Hvordan er det nu lige med Illum? Stormagasinet på den bedste adresse i Københavns indre by med kunder en masse traskende forbi lige uden for døren. Gossip-redaktionen skal ikke gøre sig klog på mode og detailhandel, men har Illum i nu ganske lang tid ikke været lidt af en rodebutik – uden en knivskarp profil?

Det får Jeanette Aaen nu muligheden for at lave om på og sætte sit præg på. Hun er hyret som ny topchef af den italienske ejer, La Riascente, til at give den ansigtsløftning til det kendte stormagasin, som synes tiltrængt. Om hun så også får en stor pose penge af den italienske ejer til at at investere for er foreløbig uvist. Jeanette Aaen er en slagkraftig leder, som blandt andet har sagt dette: »Jeg er på, når andre har dømt det op ad bakke eller ude. Nye problemstillinger skærper min evne til at præstere.« Hun kommer fra en stilling som direktør for Babysam-koncernen, som har haft svære år, men som nu synes at være godt på vej igennem en succesfuld turnaround.

Værsgo’ Jeanette Aaen, Illum-scenen er din.

Ugens nedture

Foto: Michael Bothager. Skat direktør Jesper Rønnow Fold sammen
Læs mere

Rønnows helvedesuge

Det har ikke været sjovt at være i Skat-direktør Jesper Rønnows sko, da historien om, at svindlere havde hevet 6,2 mia. kroner op af statskassen, kom frem.

Historien – og ikke mindst den bagvedliggende historie – om, at Skat faktisk i årevis var blevet advaret om muligheden for at snyde med udbytteskat – er grim og vil garanteret komme til at koste hoveder i Skat. Om Rønnow bliver ramt er for tidligt at sige, men ultimativt står han jo med ansvaret.

Det er faktisk lidt ærgerligt – sådan set helt overfladisk. For Rønnow har stået for en anden og mere åben ledelesform i Skat, hvor han sågar har kommunikeret åbent med kritikere.

Det ændrer imidlertid ikke på, at den seneste sag – og der har jo været flere tidligere – udstiller et Skat, som ikke evner at løse sine opgaver, og som efterlader borgerne i tvivl, om de mon også snydes.

TV: Skattechef Rønnow hænger i en tynd tråd

 

Foto: Jens Nørgaard Larsen. Jens Klarskov, adm. direktør, Dansk Erhverv (tv) og Jakob Schou, adm. direktør, HP Danmark (th) taler på Dansk Erhvervs Årsmøde 2013 i Bella Center. (Foto: Jens Nørgaard Larsen/Scanpix 2013). Fold sammen
Læs mere

Hvem har aben hos HP?

På Gossip-redaktionen var vi sådan set ikke i tvivl om, at computerstormagten HP skulle have en plads på ugens taberliste.

HP har betalt rejser for offentligt ansatte til bl.a. Las Vegas og trækkes derfor ind i Atea-sagen.

Problemet var bare, hvilken dansk HP-direktør vi skulle sætte prædikatet på. Normalt vil det altid være den siddende direktør, der rammes, men det er altså svært, når HP har splittet ledelsen, og den seneste mand i spidsen tiltrådte for 14 dage siden.

Derfor er det den mangeårige danske HP-direktør, Jakob Schou Meding, der får taberprædikatet, selv om han forlod HP i februar. Desværre for efterfølgerne er det dem, der skal rydde op og forklare sig over for myndigheder, kunder og presse.

Foto: Christian Liliendahl. CEO Thomas Schulz, FLSmidth, fotograferet i d. 9 december 2013 i anledning af, at han har været CEO i et år. FLS Fold sammen
Læs mere

FLS-direktør må grave dybt

Han begyndte sin direktørtid i FLSmidth med en nedjustering. Og som om tiden siden ikke også har bragt rigeligt med problemsager og fyringsrunder, så nappede FLS-direktør Thomas Schulz i sidste uge endnu en nedjustering.

Thomas Schulz må med andre ord være ved at have opbrugt sine investorers tålmodighed. Reaktionen på den seneste nedjustering var da også, at aktien blev sendt på en nedtur, og Thomas Schulz skal vist snart til at levere varen i form af fremgang og solid indtjening, hvis han skal bevare investorernes opbakning.

Schulz har gode argumenter for, hvorfor det går, som det går. Han har også gode bud på, at FLS nu har helt andre forudsætninger for at udnytte en snarlig optur end tidligere – bl.a. at FLS er langt mere trimmet nu. Tilbage står bare, at snak er snak, mens tillid vindes på cool cash og indfriede løfter.