Aldrig har så mange besøgt Det Kongelige Teater

Mere end 800.000 besøgte nationalscenen i 2017. Det er ny rekord.

Kostumeprøve på »Nøddeknækkere« på Det Kongelige Teaters Gamle Scene.. Foto: Niels Ahlmann Olesen. Fold sammen
Læs mere
Foto: NIELS AHLMANN OLESEN

Over 800.000 besøgte Det Kongelige Teater sidste år. Det er det største antal i teatrets historie.

Det skriver Det Kongelige Teater i en pressemeddelelse.

Helt præcis var der i 2017 806.465, der, som det hedder, »fandt vej til nationalscenens huse, forestillinger og arrangementer«. I 2016 var det 755.722.

»Vi er meget tilfredse med resultatet. Det flotte besøgstal peger på, at Det Kongelige Teaters arbejde med at gøre teatret relevant for stadig flere er lykkedes. Gennem bredere repertoire og nye måder at kommunikere har vi nået langt flere danskere end nogensinde tidligere, så det er naturligvis glædeligt,« siger teaterchef Morten Hesseldahl ifølge pressemeddelelsen, hvoraf det også fremgår, at Det Kongelige Teaters hjemmeside i 2017 havde 1,6 mio. unikke besøgende.

Læs også: Endnu en Disney-klassiker bliver til musical i Danmark

Det er en stigning på 11 procent i forhold til 2016. Samtidig følger mere end 90.000 brugere teatrets sociale medier, hvilket har ført til en stigning i antallet af videovisninger, der nu ses næsten fem millioner gange årligt.

I pressemeddelelsen fremhæver Det Kongelige Teater også, at 92.000 publikummer sidste år så den store, folkelige udendørsforestilling »Røde Orm« ved Moesgaard i Aarhus. Forestillingen blev samtidig anslaget til et flerårigt samarbejde med både Aarhus og Lyngby om årlige udendørsforestillinger på skift mellem de to kommuner.

Læs også: Matadorstjerne skal genoplive »Midt om natten« i København

I P1 Morgen fredag morgen blev Morten Hesseldahl spurgt, om der ikke, apropos »Røde orm«, er grænser for, hvor bredt et repertoire, teatret kan have. Han pegede i den forbindelse på, at når Det Kongelige Teater laver sådan noget som »Røde Orm«, så er det med nye økonomiske midler. I øvrigt handler det ifølge teaterchefen om at finde en balance:

»Vi skal ikke sænke niveauet for at sælge mange sæder, men hvis vi ikke har et folkeligt mandat, så har vi ingen eksistensberettigelse,« sagde Morten Hesseldahl.

I pressemeddelelsen peger det Det Kongelige Teater også på, at der har været interesse for »KGL 18«, som giver alle unge på 18 år 500 kr. til forestillinger på teatret. Knap 10 procent af årgangen har taget tilbuddet til sig. Det tegner ifølge Det Kongelige Teater godt for fremtiden.