Girl Power

Jennifer Lopez som voldsoffer der slår tilbage i »Enough«.

»Nu er det nok, så er det sagt« hed en antologi med tekster af vrede feminister, der udkom for et par år siden. Dét kunne også have været en passende dansk titel på Michael Apteds thriller »Enough«, for hovedpersonen Slim (Jennifer Lopez) har - i modsætning til de danske feminister - virkelig noget at være vred over.

Det er næsten for godt til at være sandt, da servitricen Slim bliver gift med den tilsyneladende perfekte Mitch (Billy Campell), der er både følsom, stærk, rig, sexet, klog og flot. I modsætning til den forelskede kvinde aner alle vi andre da også allerede uråd, da manden nærmest truer en fredelig, ældre herre til at sælge sit hus til ham - fordi Slim godt kunne tænke sig at bo netop dér.

Bag den perfekte facade lurer nemlig ikke bare en løgner og en mandschauvinist, der boller omkring og forlanger, at konen skal acceptere det, men også en stjernepsykopat, hvis raserianfald går ud over både Slim og parrets lille datter Gracie. Volden eskalerer, og til sidst stikker Slim af med datteren - med den magtfulde Mitch og hans advokater og gorillaer lige i hælene tværs over USA.

Apted (der bl.a. instruerede Bond-filmen »The World Is Not Enough«) har langt hen ad vejen fint styr på denne stramme, lille thriller om hustruvold, men i sidste og tredje akt går det desværre helt galt.

Den før så underkuede Slim forvandler sig i desperation til iskold actionheltinde, der både kan sparke røv, dirke låse op, omgå alarmer, iscenesætte juridiske konspirationer og bruge komplicerede elektroniske våben i sin hævn mod Mitch - og dét virker (sådan som figuren hidtil er skildret) fuldstændig utroværdigt, selv om man da nok sidder og hepper på den nyudklækkede amazone.

Det er synd for en film, der ellers både er effektivt spændende og ubehageligt realistisk op til det punkt - og endnu en gang understreger, at R&B-stjernen Lopez ikke er en døgnflue som solid Hollywood-skuespillerinde.

115 min. Tilladt over 11. Palads, CinemaxX, Kinopalæet, BioCity og Hillerød samt enkelte biografer i resten af landet.