Tilbage til fremtiden

14. december fejres Kim Schumachers fødselsdag med kæmpe fest. Et par dage senere fyldes Vega med lyden af Don't you wan't me baby?, der forfølges af Poul og Nulle. - Der er godt nyt i juleposen til 80’er-freaks og generations-nostalgikere, for det famøse årti stikker atter hovedet frem på sjove måder med både gensyn og remakes af ørehængere og skærmtrolde fra dengang, vi var virkelig unge.

Kim Schumacker Fold sammen
Læs mere
Foto: pr foto

  
 KIM SCHUMACHER FØDSELSDAGSFEST
 
Fredag den 14. december fra kl. 20
 Peder Oxes Vinkælder, Gråbrødretorv 11

"Dav dav, kom med ublu nysgerrighed nærmere. Du er inde det eneste   sted, der tæller de fedeste farligste festligste forrygende fartstribede femoghalvtreds minutter - Fantastiske P3. Jeg er Kim Schumacher, manden der mener, man kun er ung én gang…"
Til minderne om Duran Duran-hår og klaverslips hører også Kim Schumachers nasale speedsnak, der tordnede ud til den danske ungdom i 80erne. Som en af de få djs blev Sniksnakkeren folkeeje med lynest hast, og havde AIDS ikke sat en tragisk stopper for hans højenergiske liv, ville han have fyldt 58 år i år. Men helt i Schumachers ånd fejres fødselsdagen behørigt af venner, kolleger og fans med en åben og festlig dj-aften i Peder Oxes Vinkælder på dagen.


 HUMAN LEAGUE

 18. december kl. 20
 Store Vega, Enghavevej 40

Don't you want me baby? Der er udsigt til musikalsk retro-trip af kaliber, når Vega får besøg af synthpop-bandet Human League, der i begyndelse af 80erne fik de touperede festhoveder til at skråle med på nummeret Don't you want me baby under de blinkende diskokugler. Denne december indtager bandet københavn og er kalenderen ikke allerede lakket til af julefrokoster, kan man føje 80er-fest til balkortet - enten live i Vega eller med top-tunet cd hjemme på det private dansegulv.


 POUL OG NULLE I HULLET
 21. og 22. december kl. 21
 Takkelloftet, Ekvipagemestervej 10

DRs rædselskabinet af en julekalender, Jul og Grønne skove fra 1980, går nu igen i et live remake på Takkelloftet. Tv-programmet hører til et af de sorteste får i DRs historie og kun få har tilgivet Poul Nesgaard og Nulle for at tvinge Danmarks børn til at glemme alt om hyggelige nisser og i stedet hoppe "i hullet" på jagt efter Hulemanden, fordi de to tumper havde overhørt et "J"! I tv-programmet mødte de to bl.a. kæmpen og fru Kaisen, samtidig med at de blev forfulgt af "kuglen" - et flyvende kamera der endte med at lægge skærmen sort. Så galt går det næppe i Det Kongelige Teaters remake, hvor Nicolaj Kopernikus og Benjamin Boe Rasmussen sendes tilbage til hullet og et af de største mareridt i DRs historie - bevæbnet med grovkornet humor og skarpslebent satire.


SEX, LØGN OG VIDEO
12. december kl. 21.45 + 28. december kl. 21.30
Cinemateket, Gothersgade 87

Det var en meget ung Steven Soderbergh, der i 1989 vandt både Gyldne Plamer og publikums gunst, ved at sende Andie MacDowell på eskapader med James Spader i debutfilmen Sex, lies and videotapes. Filmen har siden reddet med på bølgen af populære independent-film der igen og igen ryger i de private filmvisere. Men er man en vaskeægte 80erfilm-nostalgiker har Cinemateket årets før-julegave, idet huset viser den frække flirt på udvalgte tider i den kolde tid.