Syrien anklager Israel for at angribe lufthavn i Damaskus

Israel har angrebet den internationale lufthavn i Damaskus med missiler, skriver et syrisk statsmedie.

Det syriske statslige nyhedsbureau Sana har offentliggjort fotos og videooptagelser, hvor man kan se det syriske luftforsvar blive aktiveret som svar på et formodet angreb fra Israel. Handout/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

Damaskus. Israelske styrker har lørdag aften foretaget et missilangreb mod lufthavnen i Syriens hovedstad, Damaskus.

Sådan lyder det fra det statsejede nyhedsbureau Sana, skriver nyhedsbureauet AFP.

Det syriske luftforsvar blev aktiveret og formåede at skyde flere af missilerne ned, lyder det videre fra statsmediet.

- Vores luftforsvar svarede tilbage på et israelsk missilangreb på den internationale lufthavn i Damaskus og skød en række fjendtlige missiler ned, siger en militærkilde ifølge Sana.

Der er ikke ingen oplysninger om omkomne eller skader. Men Sana har publiceret en række fotos og videooptagelser, der viser, at luftforsvaret aktiveres.

Videoerne viser en lille eksplosion på nattehimlen over Damaskus.

AFP's korrespondent i Damaskus har desuden hørt et højt brag sent lørdag aften efterfulgt af en række mindre eksplosioner.

Det israelske militær afviser at kommentere de syriske anklager.

Ifølge Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder ramte angrebene lørdag et våbendepot uden for lufthavnen.

- Missilerne, som mistænkes for at komme fra Israel, ødelagde et våbenlager nær lufthavnen i Damaskus, siger observatoriets leder, Rami Abdel Rahman, til AFP.

Israel anerkender sjældent at stå bag angreb i Syrien. Men Israel har gjort klart, at det er villig til at bruge militære midler til at forhindre, at der bliver transporteret våben til Israels fjender, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Der er ifølge Reuters en udbredt antagelse af, at Israel står bag en række luftangreb, som især har været målrettet Hizbollah og iranske styrker i Syrien, som kæmper side om side med de syriske regeringsstyrker.

En israelsk militærkilde sagde tidligere denne måned, at Israel har angrebet mere end 200 iranske mål i Syrien i løbet af de sidste 18 måneder.

Men angrebene bekræftes sjældent fra officielt hold.

/ritzau/