Her er årets bestyrelseskvinde

Prisen til årets kvindelige bestyrelsesmedlem går i år til Lundbeckfondens administrerende direktør, Lene Skole. Hun modtog i dag Women’s Board Award ved en konference hos Deloitte, hvor bl.a. kronprinsesse Mary var til stede.

Prisen til årets kvindelige bestyrelsesmedlem går i år til Lundbeckfondens administrerende direktør, Lene Skole. Fold sammen
Læs mere
Foto: Erik Refner

Årets bestyrelseskvinde har modet til at sige, hvad hun mener og også til at pege på ømme punkter. Altså på den konstruktive måde, hed det i juryens begrundelse for valget af Lundbeckfondens administrerende direktør, Lene Skole.

Den fremhævede desuden hendes ”no nonsense” personlighed, der gør hende respekteret og velegnet som rollemodel for fremtidens bestyrelsesmedlemmer og ledere. Men ikke mindst var der anerkendende ord om hendes analytiske evner og hendes velfunderede tilgang til bestyrelsesarbejdet.

Lene Skoles meritter er ikke at kimse ad. Hun har gjort en stor karriere. Hun er bøjet af A.P. Møller-kulturen, hvor hun begyndte som shippingelev og endte som CFO i et af gruppens store selskaber, The Maersk Company i England. I 2005 klippede hun navlestrengen til A.P. Møller, da medicovirksomheden Coloplast tilbød hende jobbet som koncerndirektør. I 2014 blev hun administrerende direktør for Lundbeckfonden.

Lene Skole er i øjeblikket næstformand i bestyrelserne for ALK, H. Lundbeck, Falck, DONG Energy og medlem af bestyrelsen for Tryg.

Netop den erfaringshorisont betonede juryformand Flemming Besenbacher, der er bestyrelsesformand for Carlsbergfondet, da han begrundede valget af Lene Skole:

”Lene Skole har et interessant karriereforløb, som på bestyrelsesfronten givetvis endnu ikke har nået sit højdepunkt. Med sin erfaring fra CFO-roller i A.P. Møller –Maersk-koncernen og efterfølgende som en central del af en tomands direktion i Coloplast er hun, i kombination med sin nuværende rolle som CEO i Lundbeckfonden, sin ubestridte dygtighed – og ikke mindst - sit vindende væsen, klædt særdeles godt på til at varetage bestyrelsesposter på højeste niveau.”

Det er tredje gang, at bestyrelsesprisen Women's Board Award uddeles i Danmark. 25 danske erhvervskvinder er udvalgt af searchfirmaet Alumni og en jury bestående af blandt andet af Flemming Besenbacher og DONG-formand Thomas Thune Andersen.

Women’s Board Award afvikles i et samarbejde mellem den norske organisation Styreinformasjon samt de danske hovedpartnere: AIG, Deloitte, Lederne, Alumni og PFA.

I 2014 modtog KMDs topchef Eva Berneke prisen, og sidste år gik den til TV2s administrerende direktør, Merete Eldrup.

Formålet med prisen Women’s Board Award er at synliggøre den pulje af kvinder, der er på vej til topposter i bestyrelserne om nogle år. Bag udvælgelsen ligger et omfattende analysearbejde for at identificere et antal danske kvinder, der har kompetencer og kvalifikationer til at påtage sig bestyrelsesposter i større virksomheder.