Chrysler blander tradition og fornyelse

En civiliseret Jeep og en luksus-hatchback er Chrysler-gruppens bud på en vej fremad.

Publikum trommede med, da International Drum Café kastede glans over Chrysler-gruppens præsentation af to konceptbiler. Den ene hedder Trailhawk og er en raffineret Jeep med svulstige skærmkasser, åbne tagpartier og offroad-egenskaber, mens den anden, Chrysler Nassau, er en hatchback-lignende bil i mellemklasse-størrelse.

Chrysler har ingen officielle planer om at sætte bilerne i produktion, men benytter udstillingsvinduet i Detroit til at tage bestik af publikums reaktioner.

Trailhawk bygger på den nye Wrangler-platform, men er designet og bygget som en komfortabel cruiser. Den har mange nye elementer i forhold til de eksisterende modeller, men har alligevel godt fat i Jeeps designrødder.

I motorrummet ligger en tre-liters Bluetech-dieselmaskine med 215 hk.

Nassau-konceptet er bygget på den eksisterende platform til Chrysler 300C, men designet er langt mere afdæmpet og elegant. Væk er den bryske og anmassende stil, der kendetegner 300C. Hjulene er skubbet langt ud i hjørnerne og hækken er udformet som en hatchback. Efter bilens dimensioner at dømme kan den ende med at blive mindre end 300C.