Christian IV-skulptur vedtaget

Politikerne har godkendt placeringen af en seks meter høj statue af Christan IV. Initiativtagerne forventer, at den er færdig om to år.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Et enigt miljø- og teknikudvalg vedtog i aftes på Københavns Rådhus at godkende placeringen foran børsbygningen af en seks m høj bronzestatue forestillende Christian IV. Børsbygningen er sammen med Rundetårn blandt af hans mest kendte bygningsværker.

Dermed er endnu en forhindring fjernet for statuen, der skal minde om Christian IV's betydning for København. Byen har allerede en statue af den byggeglade konge. Den står ved Nyboder, men den placering er for perifer, mener byhistorikeren Allan Mylius Thomsen, der er blandt initiativtagerne.

Statuen skal udformes af billedhuggeren Hans Pauli Olsen. der ved flere lejligheder har vist, at han kan skabe monumentale skulpturer og arbejde med værker til det offentlige rum. Han er en af de få billedhuggere i sin generation, der anvender et figurativt billedsprog, og han forstår at administrere sine virkemidler.

Den seks m høje statue forventes at koste tre mio. kr. Pengene søges fra private fonde, der på forhånd har erklæret sig positive over for projektet.