Byggeplaner på Kløvermarken falder

Københavns Kommunes planer om at bygge på Kløvermarken ser ud til at kollapse: SF går nu imod projektet. Og Enhedslisten jubler.

SF afviser at støtte Ritt Bjerregaards planer om at bygge boliger på Kløvermarken. - Arkivfoto: Liselotte Sabroe Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Overborgmester Ritt Bjerregaards (S) storstilede byggeprojekt med billige boliger på Kløvermarken og Kløverparken i København ser ud til at falde til jorden.

Nu går SF nemlig imod byggeplanerne, og dermed har overborgmesteren ikke længere et flertal bag sig på rådhuset, skriver politiken.dk

- Der er ikke ræson i at fortsætte, når der er så mange problemer, siger SF's politiske ordfører, Frank Hedegaard.

Det er blandt andet antallet af boldbaner, som ifølge Københavns Boldspil Union vil blive mindsket som følge af projektet, der får SF'erne til at opgive at støtte projektet. Partiet har hele tiden forudsat, at projektet ikke kommer til at koste boldbaner.

SF's holdningsskifte til Kløvermarken vækker glæde i Enhedslisten, der hele tiden har været imod byggeriet.

- Det er en stor sejr for alle, der har kæmpet for at bevare det grønne område. Følgegruppen har gjort en stor indsats i denne sag. Det viser, at det kan betale sig at slås for sin sag, også selvom det ser sort ud, siger teknik- og miljøordfører Morten Kabell i en pressemeddelelse.

SF mener også, at projektet i sin nye udformning med byggerier nær Prøvestenen kommer i karambolage med sikkerhedszonerne omkring Benzinøens kemikalieindustri. Men Frank Hedegaard understreger, at partiet ikke med beslutningen tager afstand fra idéen om at bygge billige boliger, selv om der er mange tomme lejligheder i hovedstaden.

Tidligere på året vandt tegnestuen Vandkunsten en arkitektkonkurrence om at bygge i alt cirka 6000 boliger på området.

/ritzau/