Vand, natur eller musik: Hvad er Byens Bedste Oplevelse?

Byens Bedste 2021 er i luften. For 20. gang kårer vi det bedste, København har at byde på: 15 kategorier, der rummer byens oplevelser, og 75 nominerede.

 
København er tilbage og det samme er Byens Bedste. De nominerede er klar og du kan stemme i 15 kategorier nu. Video: August Bang. Grafik: Kristian Stauning Jensen. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Københavnere har tilbragt usædvanlig meget tid i byen det seneste år, hvor København til gengæld har været i coronachok. Men selv i en delvis nedlukket by har der været masser af gode oplevelser for de opfindsomme – det kan være både nye og gamle. Hvilken fortjener titlen som byens bedste?

Afstemningen er slut. Vinderne bliver afsløret 26. august.

Læs mere om alle fem nominerede:

Nimb Roof

I manglen på udenlandske turister under coronakrisen åbnede Nimb Hotel sin tagterrasse for gæster udefra og bød blandt andet på grill, rosévin ad libitum og udsigt over byen henover sommeren. Fold sammen
Læs mere

Nimb Roof er en af byens mest spektakulære tagterrasser med udsigt til Tivoli og ny såvel som gammel arkitektur.

Terrassen er primært for det femstjernede Nimb Hotels gæster, men som københavner er der også rig mulighed for at få en bid af kagen. Her er koncerter under jazzfestivalen, DJ-sessions og skaldyrsdage, som enhver kan deltage i.

Senest har hotellet lanceret »Nimb Roof Cookout Sunday«, hvor man på udvalgte søndage kan tage afsked med ugen over et godt måltid – ledsaget af et glas rosé.

Nimb Roof
Bernstorffsgade 5, Kbh. V

Naturpark Amager

Naturpark Amager drives af Naturstyrelsen, Københavns Kommune, Tårnby Kommune, Dragør Kommune og By & Havn. Fold sammen
Læs mere
Foto: Peter Sørensen.

I 2015 blev Amager Fælled, Kalvebod Fælled, Kongelunden og Dragør Sydstrand formelt udpeget til Naturpark Amager, og det er intet mindre end slaraffenland for alle, der trænger til at se grønt.

Området strækker sig over ikke færre end 3.500 hektar, hvilket svarer til tre gange Dyrehaven ved Jægersborg, og her er basis for at overnatte, bade, se på fugle og slippe ungerne fri.

Det er også her, man kan tilbagelægge 27 kilometer på Amarminoen, hvilket rekordmange har gjort under corona.

Naturpark Amager
Granatvej 5, 2770 Kastrup
Tag metroen til Bella Center eller DR Byen

Musikhuset København

Musikhuset København åbnede i februar i år og holder til i det gamle palæ, der tidligere husede Københavns Museum. Fold sammen
Læs mere

København har fået et musikhus, og her er det udelukkende toner fra akustiske instrumenter, som fylder rummene. Og hvilke rum!

Musikhuset København holder til på Vesterbrogade 59 i det gamle palæ, hvor Københavns Museum boede i en årrække.

Festivalen Anslag startede husets rejse med en koncertrække under de tunge lysekroner fem dage i juni. Det glimrende koncept lød: en koncert på 45 minutter for 75 kroner. Meget mere af det, tak.

Musikhuset København
Vesterbrogade 59, 1620 København V

Copenhagen Cooking

Madfestivalen Copenhagen Cooking har eksisteret siden 2005 og har hvert år omkring 90.000 gæster, som deltager i gourmetmiddage, kokkeskoler, folkekøkkener, cocktailkurser, fester og meget mere. Fold sammen
Læs mere

København er blevet et gastronomisk hotspot, og heldigvis er det gode måltid ikke forbeholdt de få, hvilket Copenhagen Cooking & Food Festival er et lysende klart eksempel på.

Når restauranter og andre gastronørder hvert år (2020 undtaget) indtager København, er der i løbet af de ti dage, festivalen varer, basis for alt fra langbordsmiddage til besøg hos stjernekokke, vinsmagning, mad i børnehøjde og mange andre arrangementer fordelt over hele byen – med Israels Plads som centrum.

Copenhagen Cooking
Hele byen, hvert år – i år 20.–29. august

GoBoat

GoBoat giver københavnere og turister mulighed for at udforske hovedstadens havneområder i bæredygtige både, der drives af lydløse solcelledrevne batterier, og som er skabt til social sommersejlads med familie og venner. Fold sammen
Læs mere
Foto: Abdellah Ihadian.

Der er noget helt særligt ved at opleve byen fra vandsiden. Det har GoBoat, der siden 2014 har udlejet solcelledrevne picnicbåde, for længst opdaget.

Og der er ikke længere kun mulighed for at spise og sippe kold hvidvin ude i det blå byrum. Gennem forskellige partnerskaber med alt fra Det Kongelige Teater og Nationalmuseet til Folkehuset Absalon, tager GoBoat vandoplevelsen til nye højder med eksempelvis vikingetogter og banko med udsigt til byens fine bygninger – og uden en støjende motor.

GoBoat
Islands Brygge 10, 2300 København S

Klik dig rundt i de øvrige kategorier herunder.