Publikum er tilbage i teater- og biografsale: »Måske har det slet ikke været så dårligt med en tænkepause«

Byens Bedste – Podcast: Forestillinger er blevet spillet uden publikum, og biograffilm er blevet udskudt gang på gang, mens danskerne sad derhjemme i stuen og streamede indhold. Men teatret og biografen kan tilbyde noget helt andet end det, vi finder i sofaen.

Berlingskes filmredaktør, Sarah Iben Almbjerg, og Berlingskes teaterredaktør, Jakob Steen Olsen, taler om det unikke ved teater- og biografsale. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mathias Eis
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Streamingtjenesterne svømmer ind over det danske land. Netflix, Viaplay, Disney+, Apple TV+, C More, HBO Nordic, Filmstriben, Prime Video, Discovery+ og TV 2 Play er bare nogle af tilbuddene – og stadig flere kommer til.

Samtidig har vi under den ene og den anden nedlukning været tvunget til at sidde hjemme og gøre brug af hjemmebiografer, computere, tablets og telefoner.

Men nu er både scenekunsten og det store lærred tilbage.

Hvor langt skal biografer og teatre strække sig for at konkurrere med hjemmebiografens bekvemmelighed? Og skal de overhovedet konkurrere?

Berlingskes filmredaktør, Sarah Iben Almbjerg, og Berlingskes teaterredaktør, Jakob Steen Olsen, gæster Byens Bedste og fortæller om brancher, der muligvis vil genopfinde sig selv.

Og så overrækkes priserne til  Byens Bedste Forestilling, Byens Bedste Scene og Byens Bedste Filmoplevelse.

Alt sammen i ugens afsnit af Byens Bedste med Aminata Amanda Corr som vært

Følg Byens Bedste på mobil

Byens Bedste filmoplevelse: Gentofte Kino

En biografoplevelse handler ikke kun om det, du kan se på lærredet. Et godt indrettet rum med en særlig stemning kan starte oplevelsen, allerede inden lyset slukkes. Sådan er det i Gentofte Kino. Gentofte Kino er en særlig dame, og det siger en del om biografen, at den har logepladser. Her er kun det bedste godt nok.

Sune Lind Thomsen, Biografdirektør i Gentofte Kino Fold sammen
Læs mere
Foto: Mathias Eis.

Byens Bedste scene: Skuespilhuset

Nogle forestillinger måtte stoppe midt i det hele. Andre blev aldrig til noget. Selvom corona åd sig ind på en del af sæsonen, nåede nationalscenen blandt andet at præsentere glimrende, tilgængelige versioner af klassikere som »Et dukkehjem« og »Hamlet« og fik på falderebet vist den vellykkede revykomedie »Ebberød Bank 2.0«.

Skuespilchef på Det Kongelige Teater Morten Kirkskov modtager prisen for Byens Bedste Scene på vegne af Skuespilhuset.  Fold sammen
Læs mere
Foto: Mathias Eis.

Byens Bedste Forestilling: Lolita For Altid

Skamløst flirtede hun med mændene og med de fordele, hendes ungdom og lækre indpakning kunne give hende. Det fremadstormende talent Emma Sehested-Høegh gav den modigt fuld gas som Lolita-pigen, der er fuldt bevidst om sine egne kyniske tricks for at opnå det, hun vil, hos de der liderlige mænd. Men som måske også pludselig mærker den nagende tvivl på sit eget projekt. Frækt og avanceret kønsteater.

Chefdramaturg og kurator Rikke Hedeager modtager prisen for Byens Bedste Forestiling på vegne af »Lolita for altid«. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mathias Eis.