Nominerede: Byens Bedste Bager

Byens Bedste 2022 er i luften. For 21. gang finder Berlingske det bedste, København byder sig til med lige nu. Der er 15 kategorier, der rummer byens oplevelser, og 75 nominerede. Giv din stemme nu.

 
Hvem skal løbe med priserne til Byens Bedste 2022? Video: August Bang Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Dagene, hvor de såkaldte håndværksbagere kunne spise folket af med bagværk baseret på færdigblandet brødmiks, er definitivt slut. Den nye generation af gourmetbagerier er eksploderet, og kvaliteten slår stadig nye rekorder, hvad angår såvel hvede- og rugbrød som wienerbrød og konditorkager.

Læs om alle de nominerede herunder. I bunden af artiklen kan du også stemme i de 14 andre kategorier.

Albatross og Venner

Albatross og Venner. Fold sammen
Læs mere
Foto: Adrien Denis-Pasquier.

Torvehallerne har længe manglet deres eget bageri, og det er så kommet nu i form af et samarbejde mellem Omegn og Venner og bageriet Albatross i Berlin. Bag Omegn og Venner finder man den forhenværende Fat Duck- og Gorilla-kok Denny Vangsted, som i en årrække har haft en stand med charcuteri og mejeriprodukter fra små håndværksproducenter i Torvehallerne.

Albatross og Venner bager selvfølgelig glimrende rug- og surdejsbrød, og man kan også få sig en spandauer, men ellers er det mest »madbrød«, torvehalsbageriet har specialiseret sig i. Således får man her byens ubetinget bedste pølsehorn, med fars fra en af naboerne i Torvehallerne, Cleaver´s Meat Market. Andre specialiteter tæller ‘nduja-bollen, bagt med den calabriske chilipølse af samme navn, og en croissant med »shawarma-chili« og ost.

Albatross og Venner
Torvehallerne

Flere fugle

Flere Fugle. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR.

Flere fugle holder til i en baggård i semiindustrielle, klondykeagtige omgivelser på Rentemestervej i Nordvest. Dette nye bageris kryptiske navn skyldes, at der er tale om en knopskydning af Café Fovl på Sneppevej. Det caféagtige sted er et særdeles hyggeligt hangout, som ud over morgenmad, frokost og sidst på ugen endda aftensmad også afholder koncerter.

Det er dog det fremragende bagværk, der er omdrejningspunktet på stedet. Surdejsbrødet er sprødt, saftigt og karakterfuldt, klart oppe i toppen af de københavnske bageriers superliga. Det samme kan siges om det mørkt maltede, kernespækkede rugbrød. Husets nøddecroissant er et helt måltid i sig selv.

Flere fugle
Rentemestervej 57, København NV

Benji

Benji. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup.

Flere af byens nye superbagerier er åbnet af forhenværende Noma-kokke, som der findes mange af, al den stund restauranten, der beskæftiger op mod 60 kokke, snart har eksisteret i 20 år. Bag Benji finder man således Nomas tidligere chef de partie Rasmus Kristensen.

Selve bageriet gør ikke meget væsen af sig: Butikken er ganske lille og nem at overse på Fælledvej. Her er ikke noget gøgl, udelukkende bagværk og en kop filterkaffe. Ikke desto mindre har Benji hurtigt placeret sig helt oppe i toppen af den københavnske bageriscene.

Benji scorede som et af bare tre bagerier seks stjerner i Berlingskes test af fastelavnsboller tidligere på året, og vi vover også gerne den påstand, at husets umanerligt saftige og velbagte surdejsbrød er byens bedste af slagsen. Også Benjis sprøde spandauer, bagt på croissantdej med syndig æggecreme inklusive tonsvis af lækker vanilje, har på kort tid opnået kultstatus.

Benji
Fælledvej 23, København N

Lille Bakery

Lille Bakery Fold sammen
Læs mere
Foto: PR.

Bageriet med det pudseløjerlige navn ligger godt gemt i en gammel lagerhal i to etager på Refshaleøen. Miljøet er småthrashet og klondykeagtigt, men det appetitlige lys vælter ind ad vinduerne og gør det caféagtige bageri til et rart sted at være.

Det økologiske bagværk er helt i top. Surdejsbrødet er blandt byens allerbedste, og det anvendes på stedet til diverse glimrende toast toppet med blandt andet gedefriskost og konfiteret hvidløg. Briochebrød med spejlæg og kapersmayo er en anden morgenmadsfavorit, mens Berliner Pfannkuchen er husets specialitet, hvad angår det søde bagværk. Kaffen kommer fra Prolog Kaffe og er lavet på filter.

Lille Bakery
Refshalevej 213A, København K

Hart Bageri

Hart Bageri. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt.

Alene det faktum, at Hart er Nomas bageri, bidrog i betragtelig grad til hypen og de efterfølgende køer foran butikken, da den åbnede i 2018. I dag kan det sagtens lade sig gøre at købe sit brød hos Hart uden at stå i kø, måske også fordi bageriet i det forgange år åbnede en filial på Holmen.

Den britiske bager og medejer Richard Hart styrer ovnen her, men Noma spøger i baggrunden: For eksempel leverer den trestjernede restaurants fermenteringslaboratorium den rugmiso, som indgår i Harts rugbrød, der er bagt med stout øl i stedet for vand. Bageriet, som scorede seks stjerner i Berlingskes seneste test af fastelavnsboller, er nok ellers mest kendt for sit elegante surdejsbrød, kaldet city loaf, som er en smule lettere og lysere end de fleste andre brød i genren, samt det hårdt bagte pølsehorn.

Hart Bageri
Gammel Kongevej 109, Frederiksberg