Koreansk kæmpehit åbner for en ny æra for filmkunst. »Der er flere filmlande på vej. Takket være Netflix«

»Byens Bedste«-podcast«: Der skal som regel meget til, for at en ikkevestlig film når de danske biografer. Men den tid er muligvis ved at være forbi. Med Oscar-vinderen »Parasite« og Netflix-hittet »Squid Game« har Sydkorea lagt sig i toppen af filmnationer.

I Netflix-serien »Squid Game« takker hundredvis af mennesker i økonomisk ruin ja til en mystisk invitation om at dyste i børnelege. Spillerne kæmper om en pengepræmie i et svimlende millionbeløb, men taber man et spil, må man lade livet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Netflix/AFP/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»Squid Game« er den første koreanskproducerede Netflix-serie. Og tilmed Netflix' mest populære debutserie nogensinde.

Der er de senere år sat skub i koreanske kulturprodukter med international megasucces. Foruden musikgenren K-pop var det også den koreanske film »Parasite«, der blev den første ikkeengelsksprogede film, der tog den internationalt anerkendte Oscar-statuette for »Bedste film«.

Og der er helt særlige kendetegnende træk ved koreanske film, som adskiller sig fra de produktioner, vi typisk ser fra Hollywood og resten af vesten.

Sydkoreanerne er mestre i at kombinere genrer i samme film. Den samme film kan på elegant vis rumme både action, gys, tragedie og komik. Med det ene formål at underholde maksimalt.

Journalist og filmanmelder Kristian Lindberg gæster »Byens Bedste« og fortæller om særlige, sydkoreanske kendetegn i filmkunst.

Programmets vært er Aminata Amanda Corr, og det er produceret af Josefine Maria Hansen.

Følg Byens Bedste på mobil

​​AOK anbefaler

»Succession«​ sæson tre

Tredje sæson af megaserien »Succession« har i denne uge haft premiere på HBO. En serie om magt, intriger og penge, hvor man følger familien Roy – under patriarken Logan Roy – der ikke skyr nogen midler for at bevare kontrollen med sit medieimperium.

Berlingskes anmelder Thomas Conradsen og giver fem stjerner og skriver:

»HBOs »Succession« er som whisky. De første par slurke smager frygteligt, derefter kan man ikke få nok. Og tredje sæson af serien viser sig heldigvis at være endnu en fortræffelig årgang.«

Netflix-serien »Maid«

Tv-serien »Maid«, som måske ikke lyder af meget, har gjort sig fortjent til hele fem stjerner i Berlingske. Hovedpersonen er den enlige mor Alex, som flygter fra en ægtemand, der altid er på nippet til at eksplodere i øretæver. Alex må bruge al sin tid på underbetalt rengøring og på at rende de offentlige myndigheder på dørene for at få økonomisk støtte til bolig og børnehave.

Berlingskes Kristian Lindberg skriver kækt i sin femstjernede anmeldelse: »Maid« er meget mere og meget bedre end et afsnit af »De unge mødre«.