Koncerttragedie hvirvles ind i konspirationsteorier på TikTok og Instagram

Byens Bedste – Podcast: Vaccineskeptikere, Qanon-tilhængere og 5G-modstandere har kastet sig over musikeren Travis Scott, efter at otte koncertgæster mistede livet.

 
Otte er døde og 17 kvæstede efter en koncert i Houston, Texas. Nu beskyldes arrangørerne for ikke at have reageret på koncertgæsternes råb om hjælp. Video: AP, Reuters/Ritzau Scanpix og CNN Redigering: Alma Vrå Hjorth Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mens titusindvis maste, skubbede og trampede mod scenen i Houston, mistede otte koncertgæster livet, og 17 blev kvæstet. Tragedien fandt sted i forbindelse med en Travis Scott-koncert ved Astroworld Festival i Texas.

Siden koncerten har der på de sociale medier Instagram og TikTok floreret videoer, hvori konspirationsteoretikere påstår, at tragedien var planlagt.

Journalist på netmediet Zetland Selin Türker har længe beskæftiget sig med konspirationsteorier i USA og i Danmark. Hun gæster »Byens Bedste« til en samtale om, hvad det er for et greb, Qanon har i verdensbefolkningen, og hvordan alt kan sættes ind i konspirationsteoriernes rammer. Også popkulturelle fænomener.

Programmets vært er Aminata Amanda Corr – det er produceret af Josefine Maria Hansen.

Følg Byens Bedste på mobil

AOK anbefaler

»Dexter: New Blood«

Ti er der gået, siden historien om den »gode« seriemorder sidst var på færde, og meget er stadig ved det samme. Dexter er en kende mere vejrbidt, og pludselig ankommer vor helts fortabte og nu voksne søn med egne hemmeligheder i lommen.

Dexter er stadig lige så spændende som altid. Det er ikke Dostojevskij, men det er forbrydelse og straf i tilfredsstillende mængder. Og som altid er det perfekt til de aftener, hvor man lige skal se et afsnit til. Og så lige et til …

Berlingske-anmelder Kristian Lindberg giver »Dexter: New Blood« fire stjerner.

Lil Nas X: »MONTERO«

I 2019 skabte teenageren Lil Nas X uforvarende et monster med sin debutsingle »Old Town Road« – en sjov lille hybrid mellem country og rap, der gik sin sejrsgang fra TikTok til alverdens hitlister.

Selvom teksterne er både personlige og sårbare, er der rent musikalsk tale om en samling koncist fængende og kulørt producerede popsange, der smidigt favner en stor del af tidens toneangivende tendenser. En regnbuefarvet revolution på den allerstørste scene.

Berlingskes musikredaktør, Michael Charles Gaunt, tildeler »Montero« fire stjerner.