København er fyldt med sprællevende teateroplevelser: Hvilken scene er Byens Bedste?

Byens Bedste 2021 er i luften. For 20. gang kårer vi det bedste, København har at byde på: 15 kategorier, der rummer byens oplevelser, og 75 nominerede.

 
København er tilbage og det samme er Byens Bedste. De nominerede er klar og du kan stemme i 15 kategorier nu. Video: August Bang. Grafik: Kristian Stauning Jensen. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er scenerne i de store sale og i de bitte små. Der er dem under åben himmel og dem på midlertidige placeringer. Der er dem med de skrå brædder og dem med musik for fuld udblæsning. Men hvilken scene er Byens Bedste?

Afstemningen er slut. Vinderne bliver afsløret 26. august.

Læs mere om alle fem nominerede:

Husets Teater

Forestillingen »Det Store Stilehæfte« blev nomineret til en Reumert for Årets forestilling 2020. Forestillingen blev spillet på Husets Teater. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henrik Ohsten Rasmussen.

Husets Teater lefler ikke for nogen. På det lille teater på Halmtorvet er der stort set gevinst hver gang. Her tror man på, at publikum gerne vil udfordres og kan tænke selv. Og de forestillinger, man vælger at sætte på scenen, vover at tage livets komplekse udfordringer op – ikke sjældent med udsyn til historien og den store verden. Den afgående teaterchef, Jens Albinus, har insisteret på høj kunstnerisk kvalitet, og den nye, Liv Helm, fortsætter linjen.

Husets Teater
Halmtorvet 9, København V

Det Kongelige Teater, Skuespilhuset

Skuespilhuset, der er en del af Det kongelige teater, fik på trods af coronaen sat glimrende forstillinger op i 2020, herunder »Et dukkehjem« og »Hamlet«. Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Bjørn Larsen.

Nogle forestillinger måtte stoppe midt i det hele. Andre blev aldrig til noget. Selvom corona åd sig ind på en del af sæsonen, nåede nationalscenen blandt andet at præsentere glimrende, tilgængelige versioner af klassikere som »Et dukkehjem« og »Hamlet« og fik på falderebet vist den vellykkede revykomedie »Ebberød Bank 2.0«. Og da det så sortest ud, kendte man sin besøgelsestid og lancerede streamede forestillinger til et teatersultent publikum.

Skuespilhuset
Sankt Annæ Plads 36, København K

Aveny-T

Der sker store ting på Aveny-T, blandt andet skal et helt nyt væksthus rejses, hvilket kan ses på billedet her. Fold sammen
Læs mere
Foto: Andersen & Sigurdsson Arkitekter.

Teaterchef Jon Stephensen kæmper for at fremtidssikre teatret. Dels har vi brug for et publikum til morgendagens forestillinger. Dels fortjener ungdommen også at blive set og hørt. Og der sker store ting og sager ude på Frederiksberg Allé. Det gamle teater ved Runddelen, han står i spidsen for,  Aveny-T, ligner ikke mere sig selv. Café Kellerdirk er revet ned, og et helt nyt væksthus er ved at rejse sig af ingenting. Her er det meningen, at unge teaterfolk skal kunne skabe fremtidens teater for unge.

Aveny-T
Frederiksberg Allé 102; Frederiksberg

Teater Republique

Teater Republiques musikalske tour de force gennem Suzanne Brøggers liv og litterære univers »Brøgger« vandt prisen for årets musikteater og musical under Aarets Reumert 2020. Fold sammen
Læs mere
Foto: Sara Galbiati.

De har altså gang i noget, derude på Republique.

Her forstår man at få tidens mest spændende instruktører til at lave de forestillinger, de selv brænder for. Og det kan mærkes.

Både på hovedscenen og på den frækkere og hurtigtkørende søsterscene Revolver har de held i sprøjten med tankevækkende, underholdende og sprællevende teateroplevelser.

Gentænkte klassikere og helt nye hybrider går smukt hånd i hånd.

Teater Republique
Østerfælled Torv 34 og 37, København Ø

Sort/ Hvid

Dramatikeren, instruktøren og teaterlederen Christian Lollike kastede sig over Mozarts opera »Don Juan« i lyset af #metoo-bevægelse og krænkelsesparathed. Forestillingen blev vist på Sort/Hvid. Fold sammen
Læs mere
Foto: Asger Ladefoged.

Han helmer aldrig, Christian Lollike.

Selvfølgelig skulle han have sit eget teater, og på Sort /Hvid i Kødbyen er der ingen, der bliver strøget med hårene.

Her kan du være sikker på, at du hverken bliver talt efter munden eller hører det, du gerne vil høre. Og her kan du godt regne med, at ikke bare du selv, men også teatrets sprog bliver udfordret.

Senest i den fascinerende, næsten profetisk kuldslåede pesthistorie »En fortælling om blindhed«, hvor publikum lå på bårer med bind for øjnene.

Sort / Hvid
Staldgade 36-40, København V

Herunder kan du klikke dig rundt i kategorierne, og afgive din stemme.