Hvem skal være Byens Bedste 2019? Nu kan du sende os dit bud

Det er igen blevet tid til at hylde de barer, bygninger, mennesker, åndehuller og restauranter, der gør København til noget helt særligt. Og vi vil gerne have dig med på råd.

Vinderne er fundet i Byens Bedste 2019. Læserne har stemt og Byens Bedste-juryen har voteret. Her er alle vinderne. Fold sammen
Læs mere
Foto: Scanpix/Iris
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Indstillingerne til Byens Bedste 2019 er lukket for denne gang.

København har stort set alt. Derfor er den en af verdens bedste byer, og måske endda dén bedste.

Restauranter, der kan trække overskrifter i udlandet, fantastisk arkitektur, åndehuller, hvor man kan få en pause fra larmen, og bagerier, københavnerne gerne står i kø for at frekventere søndag morgen.

Men hvem gør det allerbedste i hele København? Og hvem skal løbe med prisen som Byens Bedste 2019? Det kan du være med til at afgøre, når den store AOK-afstemning finder sted i næste måned.

Inden da er det tid til at nominere dem, der fortjener at være med i opløbet. Vi har selv vores favoritter, men vil vi gerne have alle jer, som også elsker og bruger København, med på råd.

I år har vi i alt 20 kategorier, som spænder fra gourmet og luksusoplevelser til arkitektur, take away og romantiske oplevelser. Her kan du indstille til og med 25. marts.

Mere Berlingske

Mange har bemærket, at AOK ikke længere eksisterer som selvstændigt site, men i stedet er blevet en integreret del af Berlingskes kulturdækning, hvor vi dyrker København i stor stil.

Derfor gør vi i endnu højere grad brug af stærke Berlingske-profiler som gourmetredaktør Søren Frank, kunstanmelder Torben Weirup og teaterredaktør Jakob Steen Olsen, når vi skal nominere og kåre Byens Bedste 2019. I år har vi også inviteret arkitekt Ane Cortzen og radio og TV-vært Chris Pedersen med i juryen.

De nominerede bliver offentliggjort 25. april, hvorefter afstemningen går i gang.

8. juni er der stor fest i gården ved Charlottenborg. Her er du selvfølgelig også inviteret med.

Se vinderne af Byens Bedste 2018 her.

Her er årets kategorier:

Byggeri
Nye bygninger skyder op i København, og debatten raser: skal det være højt, lavt eller rundt? Langt fra alt er lige interessant, men der er arkitektur, som skiller sig ud ved at gøre byen både smukkere og bedre at bo i. Hvilke byggerier er mest interessante lige nu?

Mest romantiske
Romantik er ikke forbeholdt byer som Paris, og selv om det måske ikke er det første, man forbinder København med, er der nok steder at gå hen, hvis amorinerne skal luftes. Men hvor går man hen, hvis det skal være særligt romantisk? Og hvad er det allermest romantiske sted i København?

Åndehul
Flere og flere vil bo i København. I hvert fald siger prognoserne, at indbyggertallet vil stige med 100.000 frem mod 2030. Det betyder alt andet lige, at der kommer mere i trængsel i byen, og at de små åndehuller bliver endnu vigtigere. Men hvor finder man ro midt i byens larm? Og hvor er Byens Bedste åndehul?

Initiativ
Kategorien omfavner den kulturelle byudvikling med alt hvad det indebærer af nye muligheder og initiativer, der øger livskvaliteten i byen. Hvad er det bedste initiativ?

Street food
Duften af krydret gademad breder sig over byen, når foodtrucks, madmarkeder og små spisesteder sørger for, at man kan smage på næsten hele verden i København. Hvem langer Byens Bedste Streetfood over disken?

Københavner-prisen
København er smuk, indtagende og alt andet end kedelig. Det er der flere grunde til - en af dem er københavnerne. Ikke mindst dem, der er med til at forme byen med alt fra arkitektur til musik. Med andre ord ildsjæle, der gør København til en endnu bedre by at leve i. Hvem skal modtage københavner-prisen?

Kulturoplevelse
København byder på kulturelle oplevelser i alle afskygninger. Hvad enten man er til scenekunst, kunstudstillinger, oplevelser i byens rum eller andre uventede oplevelser, som man ikke anede, man havde lyst til at få.

Mode- og design
Københavnerne går for at være velklædte (det skriver de i hvert fald i Lonely Planet). Men hvor I byen finder man de skønneste gevandter?

Morgenmad
Hvad folk spiser til morgenmad er næsten så individuelt som et fingeraftryk, men på de Københavnske spisesteder vrimler det med croissanter, vafler og lune lækkerier i små skåle. Og hvem siger egentlig, at den slags morgenmadsvenlige retter ikke kan spises hele dagen? Hvor i byen laver de dagens første måltid bedst?

Frokost
Skulle det være et stykke højtbelagt smørrebrød? Eller en god bøf? Frokostscenen i København blomstrer, og mange restauranter serverer frokost, som er værd at pjække et par timer for. Men hvor får man den bedste frokost i København?

Gourmet
High-end madoplevelser har længe været inden for rækkevidde, hvilket både byens indbyggere og turister har fået øjnene op for. Der er nok at vælge imellem afhængig af præferencer, men hvor får man det bedste gourmetmåltid?

Øl- og vinbar
Der er sket uendeligt meget, siden man blot fik sig »en kold fra kassen«. Ølbarer og mikrobryggerier skænker gyldne dråber, og slukker tørsten i både klassikere og specialøl. Hvor i byen er der stemning og atmosfære og det helt rigtige udvalg af den skummende, gyldne drik? Eller det bedste glas vin?

Cocktailbar
Cocktail- og barscenen er eksploderet i København de seneste 10 år. Fra primært at bestå af tilrøgede lokaler, hvor man langede tequilashots og lunken gin&tonic over baren, er cocktailbaren nu ved at gå byens sofistikerede restauranter i bedene. Aldrig har der været flere gode cocktailbarer i København - og aldrig har københavnerne drukket flere cocktails. Men hvor får man den allerbedste cocktail?

Luksus
Champagne, kaviar eller en tur i spa. Der er gode muligheder for at pleje det indre luksusdyr i København - uanset hvad, man forbinder med ordet. Men hvor får man den allerbedste luksusoplevelse?

Veganske
Plantebaseret kost boomer, og de veganske restauranter springer ud som kåde forårsblomster overalt i København. Retterne ligner små kunstværker, og de sande farveorgier er guf for øje, sjæl og smagsløg. Hvor er Københavns bedste veganske?

Kaffe
Det er sin sag at følge med i antallet af kaffebarer, der med sikker baristahånd skænker en god kop mokka, og som kan fortælle om alt fra kafferistning og oprindelsesland til smagsnuancer. Men hvor er får man den allerbedste kop, hvis trangen til koffein skal kombineres med velsmag?

Bageri
Ord som brødrevolution og bagerkrig er efterhånden blevet en del af det københavnske vokabularium, for vi er vilde med brød og står gerne i kø for at få fingre i den helt rigtige krumme. Intet er overladt til tilfældighederne på Københavns kvalitetsbagerier, hvor gedigent håndværk er i højsædet. Men hvem skal løbe med prisen som byens bedste bageri?

Nye restaurant
Det er ikke svært at finde fem nye restauranter i København, for de popper op i et væk. Spørgsmålet er, hvilke man ikke må snyde sig selv for at besøge. Her de fem, som vores anmeldere var allermest begejstrede for - men hvilket skal løbe med prisen Byens Bedste?

Burger
Hvor får man Københavns bedste burger? Og skal den helst være helt klassisk, med mayo eller skal den være helt uden kød? Det vrimler med gode burgere i byen, og der er nærmest en religiøs tilgang til, hvilken der er bedst. Hver sin smag. Her er AOKs bud på hvilke burgere, der PT står skarpest.

Take-away
Takeaway er ikke, hvad det har været. Heldigvis. Kvaliteten er høj som aldrig før i København - men hvem kan bryste sig af at sælge Byens Bedste takeaway?