Guide: Her er Byens Bedste Streetfood 2019

Gademad har sneget sig ind allevegne, og man skal ikke gå langt for at få et herligt måltid. Her er vores fem favoritter med det bedste streetfood i København lige nu.

Duften af krydret gademad breder sig over byen, når foodtrucks, madmarkeder og små spisesteder sørger for, at man kan smage på næsten hele verden i København. Hvem langer Byens Bedste Streetfood over disken? Alle i denne guide var nomineret i kategorien Byens Bedste Streetfood 2019.


Mak Cik by Ibu

Når verdens bedste streetfood-destination skal vælges, er det oftest et opgør mellem den folkerige malaysiske ø Penang og Singapore (som jo også i sin tid var en del af Malaysia). Henrik Jyrk, som i det daglige driver restaurant Ibu på Vesterbrogade, opererer i denne tradition blandt andet inspireret af det faktum, at hans kone er født i Malaysia. Ud over de uimodståelige uhævede indiske paratha-brød stegt i klaret smør, finder man i denne stand, der hører til på Broens Gadekøkken, tillige retter som bao med oksekød eller tofu og singapore ribs.

Foto: Andreas Wiking.

Will at the Bridge

Kokken Will Smith er oprindelig født i Australien, men han har de sidste mange år huseret i  Danmark - bl.a. som køkkenchef på nu hedengangne Format og fem år som souschef på Geranium. Nu har Smith fået sin egen stand på Broens Gadekøkken, hvor han bl.a. serverer dan-dan nudler og hjemmelavede wontons med shitake-svampe, kål og ingefær. Trods gademadsrammerne er det kokkens ambition kun at arbejde med de bedste råvarer.

Foto: pr.

 

Hija de Sánchez, taquería, Torvehallerne

Den tidligere Noma-kok Rosio Sanchez taquería er ikke just nogen nyhed, men maden er lige så velsmagende og frisk, som da stedet åbnede, og det er stadig noget af det bedste i sin genre. Alt smager godt hos Hija, men særligt deres Mole Negro, det supersprøde torskeskind og de friterede fisk løfter stedets streetfood langt over standarden. Det er ikke kun i de københavnske gader, at Rosios mad er et hit. Sidste år blev stedet af den internationale rejseguide Lonely Planet kåret til det bedste gademad i Europa.

Tidligere dessertkok på Noma, amerikansk-mexicanske Rosio Sanchez, har netop åbnet eget Taqueria ved Torvehallerne. Det hedder »Hija de Sanchez«. Fold sammen
Læs mere
Foto: Simon Skipper.

Hooked (Vinder af Byens Bedste Streetfood 2019)

Endelig åbnede der et sted med den afslappede amerikanske tilgang til fisk og skaldyr. Det er svært, da det aldrig bliver helt billigt, men Hooked har fundet en fin balance. Det har altid været svært at finde en vellavet version af den klassiske Fish and Chips i København, men Hooked har løst opgaven. Her kan man få mange variationer af fisk, og den sprøde, men samtidig bløde lakseburger er virkelig et hit. Og så kan man få en klassisk amerikansk Lobster Roll med brunet smør - jo tak!

Foto: pr.

Mao Bao

Den lette, dampede kinesiske bao-bolle er det ideelle transportmiddel for umamitungt kødfyld, og heldigvis breder den asiatiske specialitet sig i byen, og hos Mao Bao forstår de sig på de luftige boller. Særligt stedets Hong Kong Pulled Pork kan anbefales, og så er Bao godt til hverdag, fest og selv til tømmermænd. Prøv det! Insisterer du på at gå all in, kan man også få sig en dessertbao med karameliseret mælk og vaniljeis med chokolade.

Foto: PR.

LÆS MERE