Guide: Her er Byens Bedste Cocktailbarer 2019

Aldrig har der været flere gode cocktailbarer i København – og aldrig har københavnerne drukket flere cocktail. Men hvor får man den allerbedste cocktail i København?

Cocktail- og barscenen er eksploderet i København de seneste ti år. Fra primært at bestå af tilrøgede lokaler, hvor man langede tequilashot og lunken gin og tonic over baren, er cocktailbaren nu ved at gå byens sofistikerede restauranter i bedene. Alle i denne guide var nomineret i Byens Bedste Cocktailbar 2019.


Nominerede:

TATA Cocktail bar (Hotel Sanders)

TATA refererer, ligesom alt på denne cocktailbar, til Det Kongelige Teater (her scenetæppet), hvor Hotel Sanders ejer, Alexander Kølpin, i sin tid var solodanser. Umiddelbart kan hotelbar klinge af kønsløs vestibule, men her er der masser af hygge og personlighed i form af et blødt chesterfield-interiør med ægte pejs og glimrende betjening. Barmaden sætter med blandt andet bikini sandwiches og kroketter nye standarder for genren og det samme gør de knivskarpe cocktails, såvel klassikerne som de innovative. Og jo, kvalitet koster!

Foto: Nikolai Linares.

Deco (Vinder af Byens Bedste Cocktailbar 2019)

Ejerne bag den ikoniske Palæbar har med stort held fået kanaliseret charmen og personligheden fra Palæbar over i deres nye cocktailbar, Deco, der er åbnet blot et par meter længere nede ad samme gade. Her har man fundet en sublim balance mellem komfort, coolness, godt håndværk og intimitet. Servicen er opmærksom og effektiv, de flydende varer er snorlige og velmixede, og snacks hentes hos den skarpe restaurant Frank, der ligger lige ved siden af. Deco ligner allerede en klassisk cocktailbar i sin vorden!

Foto: PR.

Curfew

Med en cocktail-kapacitet som den internationalt erfarne portugisiske super-shaker, Humberto Marques, som både ejer og står bag baren på Curfew, er det egentligt ikke så mærkeligt at nogle af landets skarpeste og mest interessante cocktails bliver serveret i de tjekkede og eklektiske lokaler på Vesterbros bedste cocktailbar. Autentisk kosmopolitisk stemning og samtidigt med en frisk understrøm af dansk hygge. Den dekadente cocktailbar har plads til 70 gæster, og man kan nyde velshakede cocktails med navne som Devil’s Torch, First Aid og Robin Wood.

Foto: Rasmus Kramer Schou .

Balderdash

Barejer Geoffrey Cailao og hans friske cocktail-svende holder altid en god fest på Balderdash. Deres cocktails er vilde og eksperimenterende, men altid velsmagende. Giv den gas ved bardisken, eller kryb sammen med din frække date ved pejsen i baglokalet fra det 1700-århundrede, hvorfra du kan betragte Cailaos Frankenstein-agtige laboratorium, hvor der bl.a. laves vilde infusioner og indbydende sirupper. Stedet har også et VIP-lokale og et knaldhyggeligt kælderlokale med fungerende pejs og intimt Bierstube-gefühl.

Cocktails på Balderdash er vilde og eksperimenterende - men altid velsmagende. Fold sammen
Læs mere
Foto: Asger Ladefoged.

Herman K

Ægte kosmopolitisk stemning og to væsensforskellige, men snorlige cocktailkort gør baren på Herman K til et tjekket og behageligt selskab. Det ene cocktailkort hører under stedets fremragende restaurant Roxie, som er af den innovative skole med elementer fra f.eks. det nye nordiske køkken med bl.a. langtids-fermenterede frugter. Det andet hører til hotelbaren og er med helt klassiske drinks - man påstår bl.a. at servere intet mindre end verdens bedste Gin & Tonic!

Det er i den grad værd at besøge det nye Hotel Herman K for at drikke cocktails. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup.

Årets jury er sammensat af journalister og redaktører fra AOK (kultur- og livsstilsredaktionen) og to udefra. Fra oven: Søren Jacobsen Damm og Søren Frank, Sine Gerstenberg, tv.: Jakob Steen Olsen og Torben Weirup, i midten Ane Cortzen og Chris Pedersen og til højre Katrine Irminger Sonne. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt, Mads Joakim Rimer Rasmussen, Søren Bidstrup og Celina Dahl.