»Grimt« og »betonhelvede« er ord, der går igen om ny arkitektur. Men et tidligere udskud, er måske på vej ind i varmen

Byens Bedste – Podcast: Restaureringer og bevaring hyldes, imens nybyggeri i byen kan få horder af mennesker til at gå i flikflak af raseri.

Berlingskes arkitekturredaktør Holger Dahl interviewes om, hvorfor er københavnerne altid så kritiske over for ny arkitektur. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mathias Eis
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Vrede i Facebook-grupper, harme på Amager Fælled.

Hvis der er noget, københavnerne ikke kan blive enige om, så er det, hvordan byen skal se ud, og hvad den skal bruges til.

Men er alt nyt virkelig så grimt, eller er københavnerne bare trygge vanedyr? Og kan det overhovedet lade sig gøre, at bygge som vi gjorde i gamle dag?

I Byens Bedste fortæller Berlingskes arkitekturredaktør, Holger Dahl, om, hvor svært det er, at bygge i byen, hvis stemningen er imod én, om umodige politikere og om rasende, kollektive nedsmeltninger.

Og så overrækkes priserne til Byens Bedste Oplevelse, Byens Bedste Byrum og Byens Bedste Arkitektur.

Alt sammen i ugens afsnit af Byens Bedste med Aminata Amanda Corr som vært.

Følg Byens Bedste på mobil

Byens Bedste Byrum: BaneGaarden

Lige når man gik og troede, at enhver tom kvadratmeter i byen var blevet udstyret med et madmarked og noget streetfood, opstod Banegaarden og tog alle med storm. Her skal være alt muligt: Økomarked, bagekurser, modeopvisninger og naturvin, men mest af alt skal Banegaarden bare være et sted. En ukendt lomme i byen, der faktisk tilbyder noget andet. Noget, den ikke havde før.

Carl Johan Paulsen, direktør for BaneGaarden modtager prisen Byens Bedste Byrum. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mathias Eis.

Byens Bedste Oplevelse: Naturpark Amager

Naturpark Amager er intet mindre end slaraffenland for alle, der trænger til at se grønt. Området strækker sig over ikke færre end 3.500 hektar, hvilket svarer til tre gange Dyrehaven ved Jægersborg, og her er basis for at overnatte, bade, se på fugle og slippe ungerne fri.

Ninna Hedeager Olsen, Borgmester, Teknik- og Miljøforvaltningen, Københavns Kommune modtager prisen Byens Bedste Oplevelde på vegne af Naturpark Amager. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mathias Eis.

Byens Bedste Arkitektur: Københavns Museum

Det, der før hed Bymuseet, har fået nyt liv og ny prægnans i de fornemme lokaler på Københavns Museum. Arkitekterne har med eminent balancegang holdt fast i den oprindelige bygnings spøjse detaljer og skønvirkeagtige dekorationstrang uden at falde i pastichefælden, og resultatet er både ligefremt og fornemt. Et museum, byen har manglet, og en ny hjørnesten på turisternes obligatoriske dødsrute i vores hovedstad.

Louise Jacobsen, museumschef Københavns Museum modtager prisen Byens Bedste Arkitektur. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mathias Eis.