I takt med at kampen på kvalitet har været eksponentielt stigende de senere år på restaurationsscenen i København, er prisen blevet det seneste konkurrenceparameter. 

Det afspejler sig tydeligt i byens flere nye såkaldte »billigbistroer«, men også andre steder kan man få virkelig god mad til prisen. 

Her er vores fem aktuelle favoritter.

Afstemningen er slut. Følg med når vi afslører vinderne på Berlingske.dk.

Læs om de fem nominerede her, og find de andre kategorier nederst i artiklen.

Mathias Svold

Det er ikke til at tro, men i et af Københavns kedeligste områder bliver du ført direkte til Rom. Fojetta laver mad, der smager af utrolig meget, og de er ikke bange for at prikke til dine indgroede forestillinger om klassisk italiensk mad. 

Både vin og mad er rigtig lækker her, og priserne er rigtig gode – måske et af de bedste forhold mellem kvalitet og pris i København lige nu, konkluderes det i anmeldelsen. Her kan du få alt fra charcuterie til delikate pastaretter og masser af fremragende indmad, som man bestemt ikke skal lade sig skræmme af. Retten Fettuccine alla Romana beskrives i anmeldelsen som »et lille mirakel af en ret«. Den må man da smage.

Borups Allé 112, 2000 Frederiksberg.

Niels Ahlmann Olesen

Har du hang til fransk bistromad, men ikke sådan rigtig orker de priser, der ofte kan følge med, så er det denne restaurant, du skal besøge. Med en fornem udsigt over Københavns havn, kan du spise dig mæt i ribeye af dansk kalvekød, tatar, snegle og rabarbertærte. 

La Grande Rouge er storebror til restaurant Le Petite Rouge, der har lidt af det samme koncept. Maden er simpel og god, men priserne er tæsket helt i bund. 

Da Søren Frank var forbi, blev han glad, og han kommer gerne forbi for et hurtigt og gedigen måltid til priser, der ligger på under en 50er for en forret. Restauranten har også et stort område med udeservering. Det er lækkert i godt vejr. 

Strandgade 85 A, 1401 København K.

Søren Bidstrup

Noget af det hotteste på den globale madscene er den moderne fortolkning af det ældgamle levantiske køkken, centreret omkring Libanon. Og Levantin serverer ikke bare det eksotiske og velsmagende køkken helt skarpt – selve restauranten er også en stor æstetisk oplevelse. 

Tilsmagningen og tilberedningen af retterne er knivskarp, og det her sted er simpelthen en lille multikulturelle perle af et kvalitetsspisested. Prøv helt sikkert flere af stedets små delevenlige småretter, der bare er helt vildt lækre. Og så skader det ikke, at restauranten ligger et fedt sted, lige i Københavns udgave af »lille Paris«.

Værnedamsvej 2, 1619 København V.

Mathias Svold

Det sicilianske køkken har stort fokus på grøntsager og fisk, og på Paesano er det noget, de i særlig grad kan levere. Maden er velsmagende, ærlig og gennemført – fra friterede zucchiniblomster til signaturdesserten med citron – og prisen er overraskende lav i forhold til kvaliteten.

Paesano er lige præcis sådan en skøn lille restaurant med et knivskarpt køkken, man godt kan savne en onsdag, hvor man ikke orker at lave mad – men heller ikke har lyst til dårlig og dyr takeaway.

Og så er en tur i Jægersborggade aldrig en dårlig idé, for der er masser af liv i gaden, hvilket er dejligt stemningsgivende. 

Asger Ladefoged

Det sydindiske/srilankanske køkken er ikke noget, vi har set meget til her i København. Og sikke en skam – for Donda Khanas køkken serverer noget af tidens mest interessante og velsmagende mad, med vægt på fisk og skaldyr – og det til en meget sympatisk pris.

Du kan med fordel kombinere dine retter med lækre cocktails. Du skal helt sikkert ikke snyde dig selv for en genial hapser kaldet golgappa, der er i særklasse god. Det her er altså et sted, som vi ikke vidste, vi manglede i København.

Strandgade 20, 1401 København K.