Det er ikke nemt at skulle vælge blandt byens utrolig mange gode kaffebarer, og der er adskillige kaffebarer – ingen nævnt, ingen glemt – som fortjener en plads blandt de fem nominerede til Byens Bedste.
Alle fem nominerede fra sidste år kunne i princippet også være nomineret igen. Men årets nomineringer afspejler også, at der har været en udvikling i forhold til sidste år.
Alle årets fem nominerede har både glimrende espresso, espressobaserede mælkedrikke som flat white og caffe latte samt filterkaffe. Fælles for (næsten) alle de nominerede er også, at de har virkelig godt bagværk.
Afstemningen er slut. Følg med når vi afslører vinderne på Berlingske.dk.
Læs om de fem nominerede her, og find de andre kategorier nederst i artiklen.

April er i løbet af det forgangne år flyttet til nye lokaler i Pilestræde og har åbnet den lidt billigere lillesøster SP, ligeledes i Pilestræde.
Det er April hverken blevet værre eller billigere af – tværtimod. Man får således stadig noget af byens bedste kaffe, og den bliver serveret med en alvor, der for nogen nok kan kamme over.
Men går man virkelig op i kaffe, så bør man unde sig selv en tur på April. Her kan man få en uhørt dyr kop kaffe til 349 kroner, og man kan også få en tastingmenu til 899 kroner, hvor stedet byder på noget af det bedste og mest sjældne kaffe, man kan få. Det kræver nok sin kaffenørd at mene, at det er pengene værd.
Man kan dog stadig få sig en espresso, en flat white eller en kop filterkaffe til mere almindelige priser – og de er helt sikkert pengene værd for de fleste.
Pilestræde 39, 1112 København K.

Der er altid proppet i kaffebaren på Møntergade, der deler lokale med tøjbutikken Another Aspect. De mennesker, der fylder lokalet og fortovet foran, taler typisk om naturvin og det hotel, deres far har lejet til festen.
Og hvis du vil sidde ned indenfor, skal du være heldig at få en af de lave, hårde skamler uden ryglæn.
Alligevel må stedet med på årets liste. For dets kaffe er verdensklasse, og den synes at have fået et kvalitetsmæssigt nøk opad i år. La Cabra er især dygtig til variationerne over espresso med mælk.
La Cabra har i den forbindelse gjort en god ting. Mængden af mælk, der kommes i eksempelvis en latte eller en cortado, varierer meget, alt efter hvor man køber sin kaffe, men på La Cabra har de skilt sig af med de navne på menukortet, så man nu blot vælger mellem en kop espresso med mælk på enten 120, 150 eller 200 ml. Det fjerner tvivlen om, hvor meget den gode kaffe bliver fortyndet, og det er godt tænkt.
La Cabra, Møntergade 3A, 1116 København K.

Magnus Rasmussen og Jonas Feddersen står bag Kaf på Birkegade – en kaffebar, der faktisk har været nomineret til Byens Bedste for år tilbage. Nu er det tid til comeback.
Hvor Kaf før serverede kaffe fra forskellige risterier, har Magnus og Jonas nu åbnet eget risteri, det glimrende Saftig. Så nu er det Saftig kaffe, der bliver serveret i cafeen, og den lever virkelig op til sit navn.
For kaffebønner er jo rettelig frugtkerner, og netop det frugtige i kaffen er både baristaerne hos Kaf og Saftigs folk virkelig dygtige til at fremelske.
Kaf har også et stort sortiment af vegansk bagværk af høj kvalitet, og selvom den lille kælder er en anelse skramlet, så er Kaf virkelig et besøg værd – og har helt klart også en fortjent nominering til Byens Bedste.
Birkegade 21, 2200 København N.

Prolog har i 2025 fordoblet antallet af kaffebarer – fra to til fire.
I januar åbnede filialen på Frederiksberg ved siden af Prologs risteri, og i juni åbnede endnu en filial, på Papirøen.
Begge steder har kaffen samme tårnhøje niveau, som Prologs kaffe altid har.
Til gengæld er der lidt mere albuerum i de nye lokaler end i de to eksisterende, og det er virkelig rart. At der også er kælet for æstetikken med smuk keramik og nydelig indretning er også prisværdigt – og det samme er bagværket, der kommer fra Juno.
Prologs kaffe er uden tvivl noget af byens bedste, og nu er der endnu mere plads til at nyde den. Hurra for det!
Prolog har filialer flere steder i byen. Høkerboderne 16, Randersgade 45, Marguerite Vibys Plads 8, Papirøen 87.

I det forløbne år er Darcy’s Kaffe knopskudt, så der nu også er Darcy’s & Friends på Vesterbro og Darcy’s & CC i Copenhagen Contemporary. Darcy Millar står for kurateringen af de mange forskellige kaffer, der løbende bliver hentet hjem fra risterier i hele Europa.
Så er man typen, der gerne vil vide, hvad der rører sig på kaffescenen, men ikke har tid, råd eller lyst til at rejse Europa tyndt for at gøre det, så kan man nøjes med jævnlige besøg på Rantzausgade, Vesterbro eller Refshaleøen – og det er jo herligt.
Af Darcy’s tre filialer er den bedste kaffe dog stadig i moderskibet på Rantzausgade.
At kaffebaren også er indrettet, så man mere har det som om, man sidder i en kammerats dagligstue, end som om man er på en kaffebar, er kun et plus – og det samme er Darcy’s gode bagværk.
Flere filialer i byen Rantzausgade 2, Sønder Boulevard 43 og Refshalevej 173 A.