Berlingske klar med ny kulturpodcast: »Der er plads til det hele. Også til snobberi og smagsdommeri«

Byens Bedste er din nye guide til kulturlivet. I Berlingskes nye podcast får du hver uge serveret ideer til, hvilke kulturoplevelser der er værd at bruge tid på i København. Vært bliver Berlingskes Aminata Amanda Corr.

AOK lancerer Byens Bedste – Berlingskes kulturguide, som bliver en kulturguide på lyd hver uge præsenteret af vært Aminata Amanda Corr. Fold sammen
Læs mere
Foto: Linda Kastrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Savner du viden om, hvad der sker i kulturlivet i København? Hvad har København på sit farverige kulturtapet i weekenden, eller hvor skal du spise i næste uge? Det vil Berlingskes nye kulturpodcast, Byens Bedste, servere for dig.

Podcasten bliver en central del af kulturdækningen fra Berlingske AOK – nu bare på lyd og hver uge.

Værten på den nye podcast er kulturjournalist på Berlingske Aminata Amanda Corr, og hun lover, at der er lidt for enhver smag.

»I podcasten kan lytterne finde ud af, hvad der rører sig i København, og få input til, hvor de skal opleve, spise og nyde. Efter at kulturlivet har været lukket ned, kan det måske virke uoverskueligt at skulle inkorporere kulturelle oplevelser i dagligdagen igen. Det vil vi gerne hjælpe med, så kulturen kommer ind i kalenderen,« lyder det fra Aminata Amanda Corr.

Alt godt fra kulturgryden

Byens Bedste-podcasten vil se på kultur over en bred kam, og den vil handle om alt lige fra restaurantåbninger, teaterforestillinger, events, kunst og oplevelser til bøger, gastronomi og film. Hvad der summer i kulturlivet, får lytteren en guide til. Intet er dømt ude.

»Der har længe manglet et sted at gå hen i podcast-universet, hvis man efterspurgte begavet information om kulturelle oplevelser i København. Vi giver lytterne en koncentreret kulturguide i ørerne, hvor de får et hurtigt overblik over, hvad der sker i det københavnske kulturliv. Også hvis man ikke går i byen hver uge,« siger Aminata Amanda Corr.

Foto: Berlingske.

Ifølge Aminata Amanda Coor, der er uddannet inden for kulturformidling, vil der hver uge være gæster i studiet. Det kan være alt fra personligheder fra dansk kulturliv til Berlingskes egne AOK-genreredaktører, der er eksperter i alt fra scenekunst til mad, film, musik og litteratur.

»Vi giver lytteren et unikt indblik bag kulisserne med perspektiv fra dem, der producerer kulturen. Kulturen vil blive dækket bredt, og der er plads til det hele. Også til snobberi og smagsdommeri. Man må både grine og græde og blive vred og glad, så længe det klæder lytteren på til at tage ud og have et fabelagtigt liv med masser af kultur i København,« siger værten.

Byens Bedste

Podcasten er opkaldt efter Berlingske AOKs årlige prisuddeling, der hylder kulturlivet og dets aktører i København. Podcasten er en naturlig forlængelse af indholdet i Byens Bedste og AOKs kulturdækning, men vil også indeholde meget andet.

»Vi har allernådigst lånt navnet Byens Bedste, men selve prisuddelingen bliver ikke omdrejningspunktet for podcasten. Vi vil selvfølgelig også invitere folk og vindere fra prisuddelingen med i programmet, når det løber af stablen. På ugentlig basis handler programmet om at få lytterne ud i byen for at få det bedste, København har at byde på nu og her,« siger hun.

Nye afsnit hvert torsdag her på berlingske.dk og der, hvor du finder dine podcast:

Følg Byens Bedste på mobil