Yahoo-lukningen et trist signal

Den Microsoft-ejede MSN-portal i Danmark har fået en konkurrent mindre. Men det gør ikke nødvendigvis MSN-landechef Jens Storm Lernø glad.

Verdens største internet-portal Yahoo har lukket aktiviteterne i Danmark og det øvrige Norden. Det er vel godt for MSN, som nu har en konkurrent mindre?

»Nej. Det er meget trist, fordi det sender et forkert signal. Vi er inde i en vældig god udvikling, og uanset hvilke motiver Yahoo har haft for deres lukning, så fortæller det ikke hele sandheden om, hvordan det går i denne branche. Der er mange lyspunkter.«Det går altså lige pludselig godt?

»Vores branche er en lille smule for underdanig i forhold til de øvrige medie-typer i markedet. Jeg er overbevist om, at vi sammen skal gøre kagen - markedet - større, hvis vi er mange store. Det vil også være godt for MSN, for det er jo vores opgave at sikre os den del, der tilkommer os.«Yahoo har tabt 66 mio. kr. i Norden på deres portal-eventyr. Har I tabt mere eller mindre end Yahoo?

»Det kan jeg ikke oplyse.«Er det en overskudsforretning at drive MSN, som nu er Danmarks næststørste portal efter Jubii?

»Nej, vi har ikke overskud isoleret set i dag i Danmark for MSN, men på verdensplan er vi nu for andet kvartal i træk lykkedes med at skabe overskud.«Jubii-folkene blev ikke stormillionærer, så hvor er guldet i portalbranchen egentlig?

»Både i Danmark og internationalt er internet-medier i en rivende udvikling. Det er ikke bare en floskel. Både på antallet af brugere og på den økonomiske side tager vi markedsandele. Jeg ser lyst på fremtiden, og derfor er Yahoo-signalet ærgerligt. Der er plads til alle i markedet, som kan give brugerne nye fordele. Vi gør det med Hotmail, Messenger og et væld af andre produkter, hvor man kan bruge portalen til andet end blot at læse nyheder. En portal skal gøre hverdagen lettere for danskerne. Hvor pengene ligger er ikke så interessant, for det har været for opreklameret, at her var lette penge at tjene. I MSN tror vi på, at hvis man giver brugerne ægte værdi og glæde i hverdagen, så skal pengene nok også komme, men det bliver aldrig let tjente penge.«