Yahoo lukker i Norden

Jubii's hjemmebane har vist sig at være en alt for hård nød at knække for internetgiganten Yahoo. Underskud på underskud har nu fået koncernen til at lukke aktiviteterne i Danmark på grund af alt for få brugere.

Læs mere
Fold sammen
København har hidtil været fysisk base for Yahoos dækning af Norge og Sverige. Ved at lukke det danske kontor, trækker Yahoo sig samtidig helt fra de to øvrige markeder. 20 danske og to svenske medarbejdere blev i går opsagt som følge af koncernens beslutning.

Berlingske Tidende erfarer, at de mange tusinde nordiske Yahoo-brugere, som har email-adresse hos tjenesten, fortsat vil kunne bruge dem.

Globale brugere
Problemet har været, at Yahoos brugere tænkte globalt. Hver måned har omtrent fire mio. brugere besøgt Yahoo, men flertallet er gået direkte til den globale .com-adresse, hvilket har svækket forretningsgrundlaget for Yahoos .dk, .no og .se-adresser.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra regionschefen Franz Billizer, der har ansvaret for Tyskland og Norden, eller fra selskabets leder i Danmark, Birgitte Jöhncke. Men Berlingske Tidende har talt med de nu afskedigede Yahoo-medarbejdere, der i aftes spiste sammen. Martin Thorborg, stifter af Jubii, ser med blandede følelser på Yahoos lukning.

»Rent forretningsmæssigt er jeg enormt stolt over, at Yahoo aldrig fik et ben til jorden i Danmark. Man tænker: Vi fik dem til sidst, og det er fedt. På den anden side er det sørgeligt for dansk internet, at Yahoo ikke har kunnet klare det,« siger han.