World Trade Center forsikringssag afgjort

Entreprenøren Larry Silverstein får medhold i en retssag mod en række forsikringsselskaber efter terrorangrebene på New York i 2001.

Læs mere
Fold sammen
NEW YORK: Bygningen af fem skyskrabere på den tomt, hvor New Yorks World Trade Center stod før terrorangrebene for lidt over tre år siden, er kommet et skridt nærmere.

Mandag vandt entreprenøren Larry Silverstein, som har udnyttelsesretten til tomten, en vigtig sejr i en retssal på Manhattan. Han fik ret i, at terrorangrebene udgjorde to »hændelser« i forsikringsmæssig forstand, og forsikringsselskaberne skal derfor betale erstatning to gange.

I forvejen har Silverstein sikret sig 3,55 mia. dollar - ca. 20 mia. kroner - fra en række af de i alt 23 forsikringsselskaber, som han havde indgået kontrakter med for World Trade Center. For øvrigt kun to måneder før, angrebene fandt sted.

Afgørelsen betyder dog ikke, at beløbet fordobles. For kun enkelte af de mange selskaber havde indgået kontrakter med en formulering, som gør det muligt for Silverstein at hævde, at der var tale om to angreb og ikke kun et.

Retssagen mod de pågældende selskaber med dobbeltkontrakterne - heriblandt Zürich American Insurance og Allianz - betyder, at Silverstein nu har udsigt til at kunne hente i alt 4,65 mia. dollar - ca. 27 mia. kroner - hjem.