Warren Buffett tæt på sin næste store handel

Blot få uger forud for sin 85. fødselsdag ser rigmanden Warren Buffett ud til at være i gang med at polstre sit holdingselskab Berkshire Hathaway forud for de kommende år.

Lykkes det Warren Buffett at opkøbe Precision Castparts, vil det være et yderligere skub ind i industrisektoren for Berkshire Hathaway, der dermed vil blive mindre afhængig af koncernens forsikrings- og aktieaktiviteter. Fold sammen
Læs mere
Foto: RICK WILKING

USA's næstrigeste mand ligger nemlig i forhandlinger om at købe Precision Castparts, der fremstiller udstyr til rumfarts- og energiindustrierne.

Det skriver Bloomberg News.

Precision Castparts anslås at have en markedsværdi på over 26 mia. dollar ifølge kilder tæt på handlen. Falder handlen på plads, vil det øge Berkshires Hathaway omsætning med omkring 10 mia. dollar årligt, ligesom koncernens ansatte vil forøges med 10.000 medarbejdere eller omregnet 10 pct.

Lykkes det Warren Buffett at opkøbe Precision Castparts, vil det være et yderligere skub ind i industrisektoren for Berkshire Hathaway, der dermed vil blive mindre afhængig af koncernens forsikrings- og aktieaktiviteter. Berkshire Hathaway har i forvejen aktiviteter inden for blandt andet energi og transport. I 1990'erne var Warren Buffetts selskab ellers kendt som medie- og tøjkoncern.

- De dage er ovre. Det er i sandhed et industrielt foretagende i dag, siger Lawrence Cunningham, professor ved Washington University, til Bloomberg News.