Warren Buffett gør klar til at trække sig

Den 81-årige, kræftsyge mangemilliardær Warren Buffett er begyndt at forberede et magtskifte i sit investeringsselskab, så han selv kan gå på pension.

Warren E. Buffett, der er verdens tredjerigeste mand, vurderes at være god for 272 milliarder kroner. Fold sammen
Læs mere
Foto: SHANNON STAPLETON
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er nye toner på vej i Berkshire Hathaway. Selskabets mangeårige adm. direktør og største investor, Warren Buffett, er nemlig så småt begyndt at slippe grebet om magten i investeringsselskabet. Ifølge Bloomberg tolkes det af mange som de første skridt mod den dag, hvor han endegyldigt slipper tøjlerne.

I de seneste to år har 81-årige Warren Buffett overdraget mere og mere ansvar til vice-investeringscheferne Toed Weschler og Todd Combs, der begge har fortid i hedgefonde før de kom til Berkshire Hathaway.

"De har fantastisk talent. Jeg føler mig meget, meget tryggere nu, end jeg gjorde for et par år siden, i forhold til arvtagere på området for forvaltning af investeringerne," siger Warren Buffett, der i april 2012 fik konstateret prostatakræft.

I begyndelsen af året havde de hver især ansvar for investeringer af mere end 16 milliarder kroner. Men i et interview til Bloomberg afslører Warren Buffett, at det beløb nu er hævet til 24 milliarder per mand.

Ifølge ham er det planen, at de to helt skal overtage ansvaret med Berkshire Hathaways investeringer, når han forlader selskabet. Blandt selskabets investeringer er blandt andet storbanken Wells Fargo, Coca-Cola og American Express.Warren Buffett er selv kendt som en skarp investor, der flere gange har spottet og udnyttet tendenser og udviklinger før markedet. Af den grund har han også fået tilnavnet Oraklet fra Omaha. Han vurderes at være god for 272 milliarder kroner, hvilket gør ham til verdens tredjerigeste rigeste person efter mexicanske Carlos Slim og Bill Gates.

Warren Buffett er kendt som en ivrigt filantropist og har tidligere sagt, at han testamenterer 99 procent af sin formue til velgørende formål, når han dør.