Warren Buffett bygger verdens største solcelleanlæg

Mangemilliardæren har fået den lyse ide at investere op mod 2,5 milliarder dollar i et kæmpe solcelleanlæg i Californien.

Milliardær Fold sammen
Læs mere
Foto: NICHOLAS ROBERTS
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Med en milliardinvestering gør en af verdens rigeste mænd nu klar til at tappe solstaten Californien for livgivende solstråler.

Warren Buffett udvider sit katalog af investeringer ved at kaste mellem to og 2,5 mia. dollar i retning af det, der er udset til at blive verdens hidtil største solcelleanlæg i Antelope Valley i Californien, skriver en række internationale medier.

Det er Warren Buffetts tredje solinvestering i løbet af det seneste år. Buffet-selskabet MidAmerican Energy Holdings går sammen med selskabet SunPower om anlægget, der skal stå færdigt i 2015.

»Kunder, investorer og banker ser dette her som en blåstempling af SunPower. Det er en kæmpe aftale for os. På størrelse med selve firmaet,« siger selskabets direktør ifølge The Telegraph.

Solprojektet dækker i alt mere end 549 megawatt, og konstruktionen forventes at skabe 960 arbejdspladser. I 2011 spenderede Buffett også godt to mia. dollar på et andet solprojekt i Californien, og efterfølgende fulgte milliardæren op med et lignende projekt i Arizona.

Grønt fokus

Warren Buffet har igennem længere tid satset på grøn energi. Hans MidAmerican Energy Holdings råder således over investeringer i mere end 1.830 megawatt grøn energi. Ud over solenergi har Buffet også kastet penge ind i geotermisk og hydroenergi.

Buffett-selskabet Berkshire Hathaway er en af verdens mest succesfulde investorer gennem en menneskealder.