VT Holding vil give udbytte i utide

Afviklingsselskabet VT Holding vil udbetale et ekstraordinært udbytte til sine aktionærer så snart som muligt. Hvor meget står endnu hen i det uvisse.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Aktionærerne i det børsnoterede afviklingsselskab VT Holding kan se frem til et ekstraordinært udbytte frem for at skulle vente til den næste ordinære generalforsamling i april 2005.

VT Holding er det andet børsnoterede selskab, der vælger at benytte sig af denne nye mulighed, som blev indført tidligere i år.

Koncernen, der i dag består af industrivirksomhederne Denka Lift, Gram Commercial, Schades, Skako og en ejerandel på 63 pct. af det børsnoterede SDC Dandisc, har de seneste fire år været under gradvis afvikling, sådan at pengene fra virksomhedssalg løbende skal betales tilbage til aktionærerne.

I øjeblikket arbejder adm. direktør Laurids Jessen med et ikke-bindende købstilbud på papirleverandøren Schades

Laurids Jessen vil imidlertid ikke knytte det ekstraordinære udbytte sammen med konkrete frasalg af virksomheder.

»Vi vil hele tiden vurdere vores likviditetssituation, og hvis den gør, at vi kan udlodde mere i udbytte, vil vi selvfølgelig gøre det. Frem for, at vi sætter pengene i banken, kan aktionærerne ligeså godt gøre det selv, for hvis vi har overskudslikviditet, sætter vi i realiteten pengene i banken,« siger Laurids Jessen, som heller ikke vil svare på, om der er en konkret anledning til, at VT Holding vil udbetale ekstraordinært udbytte netop nu.

Godt med likvider
»Men vi synes, vi har godt med likviditet i kassen, og så kan vi ligeså godt benytte os af lejligheden til at give ekstraordinært udbytte, nu hvor der er kommet en ny lov, der giver os mulighed for at gøre det.«

Tidligere har danske selskaber kun kunnet udbetale udbytte i forbindelse med den årlige ordinære generalforsamling. Men nu er der åbnet for, at selskaberne også kan udbetale ekstraordinære udbytter mellem generalforsamlingerne, hvis bestyrelsen ellers har fået en bemyndigelse til at gøre det - hvad VT Holding nu vil søge generalforsamlingen om i utide.

Fødevarekoncernen Nowaco er den første børsnoterede virksomhed i Danmark, der har benyttet sig af den nye mulighed for at udbetale ekstraordinært udbytte til aktionærerne. Ved at vente med at udbetale halvdelen af udbyttet for 2003 til efter den ordinære generalforsamling, og efter at Tjekkiet var blevet medlem af EU, kunne Nowaco spare sine aktionærer for et større millionbeløb i tjekkisk skat.

VT Holdings aktionærkreds består først og fremmest af Lønmodtagernes Dyrtidsfond, Danica Pension, ATP, Hillerød og Codan, der tilsammen ejer næsten to tredjedele af aktierne.