V's folketingsgruppe skal drøfte eksklusion af Brixtofte

Farums nu detroniserede borgmester, Peter Brixtofte (V), kan måske også snart kalde sig forhenværende medlem af Venstres folketingsgruppe. På Venstres gruppemøde i formiddag vil gruppebestyrelsen indstille, at Peter Brixtofte bliver ekskluderet fra folketingsgruppen, oplyser flere medier.

Med manøvren forsøger Venstres ledelse en gang for alle at spænde ben for det landspolitiske comeback, Peter Brixtofte har annonceret. I aftes sad Venstres gruppeformand, Christian Mejdahl, og ringede rundt til medlemmerne af folketingsgruppen, der klokken 11.30 bliver bedt om at tage stilling til forslaget om eksklusion.

Christian Mejdahl opfordrede i går Peter Brixtofte til at forlade politik.

Den forestående eksklusionssag dækker alene Venstres folketingsgruppe, idet partitoppen ikke har selvstændig beføjelse til at gennemføre en eksklusionssag fra selve partiet. Et sådant skridt skal ifølge Venstres vedtægter startes i den lokale vælgerforening. I modsætning til den hidtidige formand for Venstres vælgerforening i Farum, Jens Hoffmeyer, afviser efterfølgeren, Sven Hjalholt, ikke på forhånd eksklusion fra partiet.

En eksklusion fra Venstres folketingsgruppe vil ikke forhindre Peter Brixtofte i at fortsætte i Folketinget enten som løsgænger eller eventuelt i et andet parti.

/ritzau/