Volkswagen-konge forlader snart skuden

Ferdinand Piëch har ført Volkswagen til succes både som administrerende direktør og bestyrelsesformand. Nu stopper han snart efter 20 år hos VW og en menneskealder i bilbranchen.

Ferdinand Piëch vil engang i efteråret forlade posten som formand for bestyrelsen i Volkswagen. Fold sammen
Læs mere
Foto: MARIJAN MURAT
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ferdinand Piëch har været en del af Volkswagen siden 1993. I tyve år har han tjent Europas største bilproducent - først som både formand for bestyrelsen og administrerende direktør, og siden 2002 kun med titlen som bestyrelsesformand.

Men nu ser det ud til, at han kører mod sidste fase. Ifølge tyske Handelsblatt vil han til efteråret forlade posten i en alder af 76 år.

Dengang Ferdinand Piëch satte sig til rette i stolen som administrerende direktør, var Volkswagen i store økonomiske vanskeligheder og tæt på at blive erklæret bankerot. Men siden har han ført dem ud af krisen og placeret virksomheden på en bølge af succes. Det ligger også i blodet, at den østrigske Ferdinand Piëch skulle få succes inden for bilindustrien.

Han er barnebarn til Ferdinand Porsche, og han begyndte også sin karriere i firmaet Porsche. Men efter en aftale om, at ingen familiemedlemmer skulle være en del af den daglige administration af virksomheden, strøg han videre til Audi i 1972. Her blev han hængende, indtil Volkswagen kaldte ham ind på en chefpost.

Den nuværende administrerende direktør Martin Winterkorn står til at overtage posten som bestyrelsesformand.