Voldsom opbremsning i kinesisk eksport

Den kinesiske eksport i juli skuffer på det kraftigste, og også importen tegner et billede af en økonomi med bremsen i bund.

Samlet landede den kinesiske samhandel med udlandet et handelsoverskud på 263,0 mia. yuan ifølge statistikken fra det kinesiske toldvæsen i Beijing. Fold sammen
Læs mere
Foto: STR
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Dermed er der langt til de spæde positive tegn som de to foregående måneder viste.

Det fremgår af de officielle tal fra de kinesiske myndigheder som blev offentliggjort lørdag.

De oversøiske forsendelser faldt hele 8,9 pct. i juli efter junis stigning på 2,1 pct. set på årsbasis. Analytikernes estimat for juli lød på et lille fald på 0,3 pct. Begge del opgjort i kinesiske yuan.

Importen faldt samtidig 8,6 pct. sammenlignet med prognosen, der lød på et fald på 6,6 pct. og faldet i juni på 6,7 pct.

- Eksporten er ikke længere en vækstmotor for Kina - uanset hvad regeringen gør, er det fuldstændigt umuligt at se samme stærke vækst i eksporten som tidligere. Det betyder yderligere pres på bremsen, og det kræver, at regeringen skal være langt mere aggressiv i det indenlandske marked, siger økonom Liu Xuezhi fra Bank of Communications i Shanghai til Bloomberg News.

En del at det kinesiske problem er yuannens binding til dollar, som betyder, at den kinesiske valuta er styrket markant mod blandt andet euro, hvilket har ført til en nedgang i eksporten til eurozonen på 2,5 pct. i der første syv måneder af 2015.

Samlet landede den kinesiske samhandel med udlandet et handelsoverskud på 263,0 mia. yuan ifølge statistikken fra det kinesiske toldvæsen i Beijing.

Der var ventet et overskud på 353,1 mia. yuan.