Voksende EU-opbakning blandt briterne

En ny undersøgelse foretaget af tænketanken Pew Research Center viser en markant stigning i antallet af briter, der ønsker at forblive en del af EU-samarbejdet.

Foto: NIKLAS HALLE'N. En ny undersøgelse foretaget af tænketanken Pew Research Center viser en markant stigning i antallet af briter, der ønsker at forblive en del af EU-samarbejdet. ARKIVFOTO
Læs mere
Fold sammen

55 pct. af befolkningen ønsker at blive, 36 pct. ønsker at forlade unionen, mens 9 pct. er i tvivl.

Det skriver Financial Times.

Efter i 2013 at have rundet en historisk lav opbakning til EU-fællesskabet, er stemningen blandt skeptikerne vendt frem mod en folkeafstemning om rigets medlemskab i 2017.

Storbritanniens premierminister, David Cameron, har også indset, at den britiske EU-opbakning er papirtynd, hvorfor han presser på for at få gennemført en ny reformpakke, der vil sikre Storbritanniens fremtidige eksistens i EU-samarbejdet.

Selvom kun 51 pct. af briterne har et positivt syn på EU, er det en stigning på hele 8 pct. siden 2013. Desuden mener 49 pct. af befolkningen nu, at EU-samarbejdet har styrket Storbritanniens økonomi, og det er en stigning på 23 pct.

- Troen på, at økonomisk EU-integration er favorabel for medlemslandene har aldrig været så stor som den generelle opbakning til EU. Men der er nu igen positive udsigter til det fremtidige EU-projekt, efter at det fik ridser i lakken i kølvandet på eurozone-krisen, konkluderer rapporten ifølge Financial Times.