Vognmænd omregistrerer biler for at omgå danske regler

Danske vognmænd begynder nu at sætte tyske nummerplader på deres lastbiler for at omgå de særligt skrappe danske regler for dyretransporter.

Læs mere
Fold sammen
Ifølge de danske særregler må slagtesvin fra 1. januar 2004 kun transporteres i to etager på lastbilerne, når rejsen varer mere end otte timer. Men efter EU-reglerne, som er normen i Tyskland, er det tilladt at fragte dyrene i tre etager i op til 24 timer, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

- Den danske særregel medfører, at vi må læsse færre grise på bilerne, og det medfører et tab på 2200 kr. for hver lastbil, de danske transportører sender til Tyskland. Samtidig må vores tyske og svenske konkurrenter stadig fragte dyrene i tre etager, og dermed kan de udkonkurrere os, siger vognmand Niels Vinderslev fra Randers, som er en af de vognmænd, som lader sine lastbiler omregistrere.

Formanden for Folketingets landbrugs- og fødevareudvalg, Chr. H. Hansen (DF), siger, at han kun har foragt til overs for de danske eksportører skifter til tyske nummerplader.

/ritzau/