VL- grupper er ikke til salg

Danmarks vigtigste netværk af 2.500 topchefer i erhvervslivet og den offentlige administration er ikke til salg.

»Der har været mere, end hvad man kan kalde forsigtige følere. I de sidste to år har der været to danske og to udenlandske virksomheder, som meget gerne har villet enten indgå et samarbejde eller ligefrem købe os,« siger Per Ladegaard, koncerndirektør i Nykredit, som er formand for Dansk Selskab for Virksomhedsledelse (DSV).

Interessen for at få dronningerigets fremmeste erhvervsmænd direkte i tale er så afgjort til stede. Men Per Ladegaard afviser ideen.

»Det er naturligvis vore medlemmer, der på generalforsamlingen bestemmer, hvilken vej DSV og VL-grupperne skal gå, og det er mit helt entydige indtryk, at medlemmerne finder den nuværende form fortræffelig. Vi er uafhængige, vi er et netværk med egen indre energi, og sådan skal det fortsætte.«

Ikke konferencearrangør
VL-grupperne, der er 68 af slagsen, udgør det væsentligste element i foreningen, der er fra 1965. I går var det VL-gruppe 2 med advokat Jan Erlund i spidsen, som havde arrangeret det store årlige træf, VL-døgnet på Frederiksberg, og sådan skal det fortsat være, mener formanden.

»Vi er en medlemsdrevet forening og har ingen interesse eller intentioner om, at skulle være konferencearrangør. Det er der mange, som er bedre til end vi. Så når der ingen fordele er ved at sælge eller indgå et tæt samarbejde med andre, så giver det ikke mening,« siger Per Ladegaard.