Visa vil købe Visa Europe for over 150 milliarder kroner

Visa er klar til at svinge det helt store kreditkort. Amerikanske Visa har nemlig planer om at købe Visa Europe for 21,2 mia. euro, svarende til 158 mia. kr.

Visa er klar til at svinge dankortet. Fold sammen
Læs mere
Foto: JASON REED

Det skriver Bloomberg News.

Det oplyser kreditkortkæmpen i forbindelse med, at selskabet fremlægger sit regnskab for fjerde kvartal.

Den amerikanske afdeling af Visa har igennem en årrække haft sporadiske opkøbssnakke med sin europæiske modpart, og nu ser det ud til at blive en realitet.

Visa Europe opnåede ellers selvstændighed fra amerikanske Visa, da det blev børsnoteret i New York i 2007. Særligt Mastercard kan komme under øget konkurrence i Europa ved et større Visa, skriver Bloomberg.

Hvis man ser på Visas resultater i fjerde kvartal i det forskudte regnskabsår, bød det på en indtjening per aktie på 62 cent. Det var det mindst mulige under analytikernes forventninger målt i amerikansk møntfod. Her havde analytikerne ifølge data indsamlet af Bloomberg nemlig ventet en indtjening per aktie på 63 cent.

Fremadrettet må indtjeningen endda ventes at blive endnu mindre. Visa forventer i hvert fald, at opkøbet af sit europæiske modstykke vil gå ud over indtjeningen i 2016.

Af regnskabet fremgår det også, at Visa vil indlede et nyt aktietilbagekøbsprogram på 5 mia. dollar.

Visa-aktien stiger 0,4 pct. til 77,86 dollar i det amerikanske formarked.