Virksomhedsnoter

Ringkjøbing Bank opjusterer

Ringkjøbing Bank opjusterede fredag forventningerne til 2004, så der nu ventes et overskud på 100 mio. kr. før skat, meddeler banken.

I forbindelse med offentliggørelsen af regnskabet for tredje kvartal i slutningen af oktober opjusterede ledelsen ligeledes forventningerne. Dengang blev prognosen hævet fra et overskud før skat på 70 mio. kr. til et overskud på 80-85 mio. kr.

Banken vurderer, at tab og hensættelser bliver mindre end tidligere antaget ligesom positive kursreguleringer på aktieposter i specielt andre pengeinstitutter trækker overskuddet op. Derimod fastholder banken prognosen om en basisindtjening i størrelsesordnen 65 mio. kr. for hele året. RB-Børsen

Bavarian Nordic nedjusterer

Bavarian Nordic har nedjusteret forventningerne til 2004, oplyser selskabet. Koncernen venter nu et underskud før skat på 80 mio. kr. mod tidligere et plus på 60-80 mio. kr. Omsætningen i indeværende år ventes at bliv på 170 mio. kr. mod tidligere 400 mio. kr.

Det er en forsinkelse i salget af lageret af Elstree-BN koppevaccine, der ligger bag nedjusteringen. Salget vil finde sted i 2005, oplyser Bavarian Nordic.

Forsinkelsen kan dog klares inden for rammerne af koncernens kapitalberedskab, skriver Bavarian Nordic der samtidig oplyser, at koncernens likvide kapital ved udgangen af 2004 ventes at være i størrelsesordenen 160-170 mio. kr. RB-Børsen

A.P. Møller udnytter optioner

Maersk Sealand - A. P. Møller Mærsks containerrederi - udnytter en option på yderligere to nye containerskibe på det sydkoreanske skibsværft Hanjin Heavy Industries & Construction. Det skriver shippingavisen Søfart. Skibene skal leveres tidligt i 2008.

Dermed kommer rederiets serie af 6200 teu containerskibe fra det kinesiske rederi op på i alt otte skibe til en pris der ifølge både Søfart og Lloyd''s List er på ca. 92 mio. dollar eller 515 mio. kr. pr. stk.

Søfart noterer, at A.P. Møller Mærsk dertil har ordre på fire 8100 teu containerksibe hos Deawoo Shipbuilding and Marine Engineering til levering i 2007 og 2008. RB-Børsen

NKT Cables har købt norske Odin Kabel

NKT Cables har købt den norske virksomhed Odin Kabel i Drammen, der har fem ansatte og omsætter for ca. 18 mio. nkr., meddeler NKT Cables, der ikke ønsker at afsløre prisen for den norske virksomhed.

NKT forventer, at omsætningen i Odin Kables får et "markant løft", når NKT Cables'' produkter kommer til at indgå i Odin Kables produktsortiment.

Odin Kabel fremstiller en speciel type installationskabler, der udelukkende benyttes i Norge, men sideløbende hermed markedsfører virksomheden andre kabelprodukter som handelsvarer, oplyser NKT Cables, der omsætter for ca. 3 mia. kr. og har 2300 ansatte.

Odin Kabels stifter og hidtidige daglige leder, Ivar Olstad, fortsætter som daglig leder selskabet. RB-Børsen

Lokalbanken i Nordsjælland opjusterer

Lokalbanken i Nordsjælland opjusterer sine forventninger til overskuddet før skat med 15 mio. kr. til et overskud på 70-75 mio. kr., meddeler Lokalbanken. Ledelsen begrunder opjusteringen med, at forretningsgrundlaget er vokset mere end først antaget samt en gunstig udvikling i bankens kursreguleringer.

Det er anden gang i år, at Lokalbanken i Nordsjælland opjusterer forventningerne. Senest skete det i forbindelse med halvårsmeddelelsen, da der blev opjusteret med 10 mio. kr. på baggrund af forløbet i første halvår samt forventningen om en fortsat udvidelse af forretningsomfanget. RB-Børsen